Myk og seig syltetøykake

10–12 biter 40 minutter
Denne myke og seige syltetøykaken er et morsomt alternativ til de vanlige bringebærgrottene. Syltetøykaken blir klissete i midten og kan med fordel stekes i en brødform.
Myk og seig syltetøykake
(0)

  • 150 g smør
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Demerasukker
  • 3 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kardemomme

Topping

  • ca. 1 dl plommesyltetøy eller annet syltetøy

Sett ovnen på 200 °C.

Smelt smøret i en kasserolle. Bland inn resten av ingrediensene og rør om.

Hell røren i en bakepapirkledd brødform som rommer ca. 1 liter.

Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 5 minutter for å gi den litt skorpe. Ta den ut av ovnen og legg syltetøy langs midten av kaken.

Stek kaken videre i ca. 20–25 minutter til den har fått farge og en fin skorpe. Den skal være litt klissete i midten.