Ingredienser
2 dl Dansukker Brun Farin
1 dl Dansukker Sukker
150 smør
3 egg
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt ingefær
2 ts mal nellik
3 ts kanel
2 kardemomme
knivsodd salt
1 dl tyttebærsyltetøy
1 dl gresk yoghurt
Frosting
250 g philadelpiaost
1 dl kremfløte
1 dl Dansukker Melis
1 ts kanel
Pynt
Pepperkaker
Instruktioner
Sett ovnen på 180 grader. Visp sammen mykt smør, brun farin og strøsukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett ett og ett egg.
Bland sammen alt det tørre i en bolle. Bland dette sammen med smørblandingen. Rør inn yoghurt og syltetøy.
Kle en rund form med bakepapir og ha i røren. Stekes i ca 40 min. Varierer litt fra ovn til ovn, sjekk med en pinne i midten.
La den avkjøles helt på en rist.
Stek pepperkaker til pynt, eller kjøp en ferdig boks. Det fungerer helt fint.
Lag frosting ved å blande alle ingrediensene i en bolle med en elektrisk visp. Ikke visp for mye, da kan den bli løs.
Del kaken på midten og ha et tynt lag frosting på den ene kakebunnen. Legg den andre over og dekk med frosting.
Pynt med pepperkaker rett før servering, ellers blir kakene myke.
- Oppskrift Lise Mari Stang-Jacobsen - Hverdagslykkelise
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.