Naked Frozen Cake

1 kake 8–10 biter

Karakter (4 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Kakebunn 3 stk.
225 g romtemperert smør
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
5 egg
7 1/2 dl hvetemel
2 ss maisennamel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 1/2 dl melk

Syltetøy
500 g valgfrie bær (f.eks. bringebær eller blåbær)
3 dl Dansukker Syltesukker

Kremostglasur
100 g romtemperert smør
300 g kremost
6 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 ts pepperkakekrydder

Pynt isfjell
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Blå Konditorfarge

Instruktioner

Kakebunn
Sett ovnen på 175 °C.
Smør tre runde former (16–20 cm i diameter).
Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle.
Tilsett ett egg om gangen.
Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre.
Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter.

Syltetøy
Bland bær og syltesukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl.

Kremostglasur
Visp sammen alle ingrediensene.

Pynt isfjell
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C.
Tilsett blå farge.
Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter.

Montering av kaken
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.