Ingredienser
Kakebunn 3 stk.
225 g romtemperert smør
4 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
5 egg
7 1/2 dl hvetemel
2 ss maisennamel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 1/2 dl melk
Syltetøy
500 g valgfrie bær (f.eks. bringebær eller blåbær)
3 dl Dansukker Syltesukker
Kremostglasur
100 g romtemperert smør
300 g kremost
6 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 ts pepperkakekrydder
Pynt isfjell
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1/2 dl vann
60 g / 1/2 dl Dansukker Glykosesirup
Blå Konditorfarge
Instruktioner
Kakebunn
Sett ovnen på 175 °C.
Smør tre runde former (16–20 cm i diameter).
Visp smør, sukker og sirup lyst og kremaktig i en stor bolle.
Tilsett ett egg om gangen.
Sikt i hvetemel, maisennamel, bakepulver og salt, og tilsett melken. Rør til en jevn røre.
Fordel røren i de tre formene, og stek i 35–40 minutter.
Syltetøy
Bland bær og syltesukkeret i en gryte, og kok i 5–10 minutter avhengig av bærtypen. Syltetøyet skal være ganske stivt. Avkjøl.
Kremostglasur
Visp sammen alle ingrediensene.
Pynt isfjell
Kok opp vann, sirup og vann til ca. 160 °C.
Tilsett blå farge.
Hell sukkerlaken på et bakepapir, og la avkjøles helt. Knekk i biter.
Montering av kaken
Del kakebunnene på midten hvis de blir for tykke. Smør et lag med syltetøy på bunnen, men ikke helt ut i kantene. Legg bunner og syltetøy vekselvis oppå hverandre. Smør glasur over toppen av kaken, og pynt med isfjell og valgfritt strøssel.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?