No bake Crème brûlée

Denne No bake Crème brûlée-varianten er en mellomting mellom Crème brûlée og pannacotta. Pasjonsgeleen tar denne kremede desserten til et nytt nivå.

4 stk.

30 minutter + 3 timer i kjøleskap

Karakter (0 st)

Ingredienser

Pasjonsgelé
1 dl saft fra ca. 8 pasjonsfrukter
1 dl Dansukker Syltesukker

Crème brûlée
4 dl kremfløte
1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
2 ts vaniljesukker
0,75 ts agar agar-pulver
2 eggeplommer

Pynt
Dansukker Demerarasukker

Instruktioner

Grav ut pasjonsfruktene og sil dem gjennom en finmasket sil. Hell pasjonssaften i en kasserolle sammen med syltesukkeret, og kok i 3 minutter. Hell over geleen i porsjonsformer og la stivne i kjøleskap i 1 time.

Lag crème brûléen. Bland fløte, sukker, vaniljesukker, agar agar-pulver og eggeplommer i en kasserolle. La koke i 3 minutter. Rør om av og til. La blandingen få avkjøle seg i noen minutter før du heller den over pasjonsgeleen. Sett formene tilbake i kjøleskapet i ca. 2 timer for å stivne.

Hell rørsukker på toppen av brûléene og brun dem med en brenner.

Tips! Det går like fint å bruke frossen pasjonsfrukt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.