No bake Crème brûlée

No bake Crème brûlée

4 stk. 30 minutter + 3 timer i kjøleskap
Denne No bake Crème brûlée-varianten er en mellomting mellom Crème brûlée og pannacotta. Pasjonsgeleen tar denne kremede desserten til et nytt nivå.
No bake Crème brûlée
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Pasjonsgelé

    • 1 dl saft fra ca. 8 pasjonsfrukter
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Crème brûlée

    • 4 dl kremfløte
    • 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 0,75 ts agar agar-pulver
    • 2 eggeplommer

    Pynt

    • Dansukker Demerarasukker

    Grav ut pasjonsfruktene og sil dem gjennom en finmasket sil. Hell pasjonssaften i en kasserolle sammen med syltesukkeret, og kok i 3 minutter. Hell over geleen i porsjonsformer og la stivne i kjøleskap i 1 time.

    Lag crème brûléen. Bland fløte, sukker, vaniljesukker, agar agar-pulver og eggeplommer i en kasserolle. La koke i 3 minutter. Rør om av og til. La blandingen få avkjøle seg i noen minutter før du heller den over pasjonsgeleen. Sett formene tilbake i kjøleskapet i ca. 2 timer for å stivne.

    Hell rørsukker på toppen av brûléene og brun dem med en brenner.

    Tips! Det går like fint å bruke frossen pasjonsfrukt.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;