Nøtte- og karamellkaker

ca. 25–30 stk. 50 minutter
Nøtte- og karamellkaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 125 g smør, romtemperert
  • 1 dl Dansukker Melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 klyper salt
  • 1 eggehvite
  • 2 1/2 dl hvetemel

Fyll

  • 20 g smør
  • 1 ss Dansukker Glykosesirup
  • 1 1/2 ss Dansukker Brun Farin
  • 1/2 dl hakkede mandler

Sett ovnen på 190 °C.

Visp sammen smør, melis, vaniljesukker og salt. Tilsett eggehvite og hvetemel, og bland til en smidig deig.

Del deigen i to deler, og rull ut til pølser, ca. 2 cm tykke. Trykk ut pølsene tynt på et bakepapir, og lag en grop midt på i lengderetning der fyllet skal legges. La stå i kjøleskapet mens du lager fyllet.

Smelt alle ingrediensene til fyllet på lav varme i en gryte. Hell blandingen på en silikonmatte eller oljet bakepapir. Avkjøl.

Rull fyllet til to pølser, og legg disse på langs i gropen.

Stek kakene i 8–10 minutter. Ta ut av ovnen, og skjær dem umiddelbart i ruter. Avkjøl.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker