Ingredienser
100 g smør
1 1/2 dl kremfløte
1 3/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
125 g hakket mørk sjokolade
1 klype salt
1 1/2 dl hele hasselnøtter
Instruktioner
Smelt smør og kremfløte i en gryte. Tilsett sukker og sirup. Kok opp.
Tilsett hakket sjokolade og en klype salt.
La koke til temperaturen er 125 °C. Rør av og til. Det er enklest å bruke et steketermometer, men du kan også foreta en kuleprøve. Drypp litt av karamellmassen i et glass kaldt vann: Hvis den blir en rund, halvmyk karamell, er den klar. Det tar ca. 30–40 minutter før karamellmassen får riktig temperatur.
Rør inn hasselnøttene, og hell røren over i en smurt eller kledd avlang form på 30 x 10 cm. La stivne.
Skjær i firkanter, og server.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommer i sesong
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!