Nyttårsdessert med sjokolade- og bringebærpannacotta

Pisket sjokoladepannacotta, bringebærpannacotta, lekker brownie og god karamellsaus, en perfekt nyttårsdessert som sikrer en god avslutning!

6 tallerkener

ca. 1,5 time + 1 døgn for pannacottaene

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vispet bringebærpannacotta
1 gelatinark
100 g bringebær
2 dl kremfløte

Vispet sjokoladepannacotta
1 gelatinark
40 g mørk sjokolade
40 g lys sjokolade
3 dl kremfløte

Brownie
100 g mørk sjokolade 
200 g smør
1 1/4 dl Dansukker Demerarasukker
3/4 dl Dansukker Sukker
3/4 dl kakao
1 klype salt
2 egg
1 dl hvetemel

Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte

Dekorasjon
hvitt strøssel
Friske bringebær

 

Instruktioner

Lag bringebær- og sjokoladepannacottaen dagen før. Begynn med bringebærpannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.

Varm opp bringebær og mos gjennom en finmasket sil, ta vare på saften. Kok opp fløten og sett den til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med bringebærsaften. Rør godt slik at gelatinarket smelter. 

Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.

Lag sjokoladepannacottaen. La gelatinarket ligge i bløt i en skål med kaldt vann i ca. 10 minutter.

Hakk mørk og lys sjokolade. Kok opp fløte og sett kasserollen til sides. Klem vannet av gelatinarket og tilsett arket sammen med sjokoladen. Rør til en glatt konsistens. Hell over pannacottaen i en ren skål, pakk inn i plast og la stå i kjøleskap over natten.

Gjør klar brownien. Sett ovnen på 175 °C over- og undervarme.

Hakk sjokoladen. Smelt smøret, tilsett sjokoladen og rør til en jevn blanding. Tilsett sukker, kakao og salt og bland. Visp inn ett egg om gangen, og vend til slutt inn hvetemel. Rør til en jevn konsistens.

Smør en bakeform på 10 x 15 cm, kle den med bakepapir og hell i røren. Stek midt i ovnen i ca. 20–23 minutter. Avkjøl.

Kok karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.

Komponer desserten. Visp pannacottaene separat og hell dem i hver sin sprøytepose. Sprøyt ut pannacottaene på tallerkenene.

Skjær brownien i mindre biter som du fordeler utover på tallerkenene. Hell karamellsausen i en sprøytepose med liten åpning i tuppen, og sprøyt den ut.

Strø over strøssel og bringebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.