Omvendt smuldrepai - Oppskrifter

Omvendt smuldrepai

ca. 6 porsjoner
Omvendt smuldrepai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hakkede hasselnøtter (kan sløyfes)
  • 1/2 dl Dansukker Brun Farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 125 g smør eller margarin
  • 4 ss kesam, naturell

Fyll

  • 1 liter friske bær eller frukt i biter
  • 2–3 dl matyoghurt (naturell)
  • 1 ss revet ubehandlet limeskall
  • 4 ss Dansukker Melis

Pynt

  • Dansukker Demerarasukker

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt matfettet, og la det avkjøle før det has i bollen sammen med kesamen. Bland sammen til en smuldrete masse. Hell over i en smurt paiform eller i seks porsjonsformer, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl. Legg på bær eller frukt. Bland yoghurt, limeskall og melis, og fordel dette over bærene/frukten. Strø over litt demerarasukker. Server.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;