Ost- og skinkehorn

ca. 18 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Deig
50 g smør
50 g gjær
1/2 dl lunkent vann
2 dl kesam
1 ts salt
1 ss Dansukker Lys Sirup
2 egg
8–9 dl (480–540 g) hvetemel

Fyll
9 store eller 18 små skiver røkt skinke
18 skiver lagret ost (f.eks. emmentaler)
18 biter med rød paprika

Pensling
1 egg

Instruktioner

1. Smelt smøret i en kasserolle.

2. Løs opp gjæren i en bolle med det lunkne vannet.

3. Tilsett kesam, smeltet smør, salt, lys sirup, egg og mesteparten av hvetemelet. Elt deigen sammen.

4. La deigen heve under et klede i ca. 30 min.

5. Strø mel på bordet, og vend deigen ut. Elt den til den er blitt blank og smidig.

6. Kjevle deigen ut til en ½ cm. tykk firkant. Skjær 9 små firkanter ut. Del dem diagonalt til 18 trekanter.

7. Legg et stykke skinke og ost og en bit rød paprika på hver trekant, og rull dem sammen mot spissen.

8. Sett stekeovnen på 250 °C.

9. Legg hornene på en bakeplate med bakepapir. La dem etterheve i 20 min.

10. Pensle hornene med pisket egg, og stek dem i 10–15 min. midt i ovnen til de har fått en gyllen farge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!