Ostekake med karamellswirl og pepperkakebunn

Julete ostekake med karamellswirl, pepperkakebunn och gløggtyttebær.

16 stk.

ca 1,5 time + 3 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte

Pepperkakebunn
200 g pepperkaker
75 g smeltet smør

Ostekake
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
4 dl kremfløte

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.

Lag pepperkakebunnen. Miks pepperkakene og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en firkantet form på ca. 19 cm, helst med avtakbare kanter. Sett i fryser.

Gjør klar ostekakeblandingen. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta ut pepperkakebunnen og hell over ostekakeblandingen i formen. Sprinkle karamellsausen over og bland litt slurvete. La stå i fryseren i ca. 3 timer.

Gjør i mellomtiden klar gløggtyttebærene. Tin tyttebærene og hell dem i en kasserolle sammen med gløgg og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl deretter i kjøleskap.

Ta ut ostekaken ca. 10 minutter før servering. Skjær i firkanter og legg på tallerken. Slå over gløggtyttebærene som pynt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Spre kjærlighet på Valentinsdagen

By på kaffe med noe ekstra godt som er en fryd for både øye og gane. Og din Valentin blir garantert glad.

Vinterutflukter

Løype! Fyll på med energi i vinterferiens løyper og bakker. Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?