Ostekake med karamellswirl og pepperkakebunn

Julete ostekake med karamellswirl, pepperkakebunn och gløggtyttebær.

16 stk.

ca 1,5 time + 3 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte

Pepperkakebunn
200 g pepperkaker
75 g smeltet smør

Ostekake
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
4 dl kremfløte

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.

Lag pepperkakebunnen. Miks pepperkakene og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en firkantet form på ca. 19 cm, helst med avtakbare kanter. Sett i fryser.

Gjør klar ostekakeblandingen. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta ut pepperkakebunnen og hell over ostekakeblandingen i formen. Sprinkle karamellsausen over og bland litt slurvete. La stå i fryseren i ca. 3 timer.

Gjør i mellomtiden klar gløggtyttebærene. Tin tyttebærene og hell dem i en kasserolle sammen med gløgg og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl deretter i kjøleskap.

Ta ut ostekaken ca. 10 minutter før servering. Skjær i firkanter og legg på tallerken. Slå over gløggtyttebærene som pynt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.