Ingredienser
Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte
Pepperkakebunn
200 g pepperkaker
75 g smeltet smør
Ostekake
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
4 dl kremfløte
Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker
Instruktioner
Begynn med karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.
Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.
Lag pepperkakebunnen. Miks pepperkakene og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en firkantet form på ca. 19 cm, helst med avtakbare kanter. Sett i fryser.
Gjør klar ostekakeblandingen. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.
Ta ut pepperkakebunnen og hell over ostekakeblandingen i formen. Sprinkle karamellsausen over og bland litt slurvete. La stå i fryseren i ca. 3 timer.
Gjør i mellomtiden klar gløggtyttebærene. Tin tyttebærene og hell dem i en kasserolle sammen med gløgg og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl deretter i kjøleskap.
Ta ut ostekaken ca. 10 minutter før servering. Skjær i firkanter og legg på tallerken. Slå over gløggtyttebærene som pynt.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Bakst med eple og pære
Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.
Lekkert med tyttebær
Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.
Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.
Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.