Ostekake med karamellswirl og pepperkakebunn

Julete ostekake med karamellswirl, pepperkakebunn och gløggtyttebær.

16 stk.

PT1H

ca 1,5 time + 3 timer i fryser

Karakter (8 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte

Pepperkakebunn
200 g pepperkaker
75 g smeltet smør

Ostekake
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
4 dl kremfløte

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.

Lag pepperkakebunnen. Miks pepperkakene og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en firkantet form på ca. 19 cm, helst med avtakbare kanter. Sett i fryser.

Gjør klar ostekakeblandingen. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta ut pepperkakebunnen og hell over ostekakeblandingen i formen. Sprinkle karamellsausen over og bland litt slurvete. La stå i fryseren i ca. 3 timer.

Gjør i mellomtiden klar gløggtyttebærene. Tin tyttebærene og hell dem i en kasserolle sammen med gløgg og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl deretter i kjøleskap.

Ta ut ostekaken ca. 10 minutter før servering. Skjær i firkanter og legg på tallerken. Slå over gløggtyttebærene som pynt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Hylleblomstsaft

Svarthyllen er fantastisk!

Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Jordbærkake

Herlige jordbærtider

Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Fløteis på pinne

Lag din egen is

Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?