Ostekake med karamellswirl og pepperkakebunn

Julete ostekake med karamellswirl, pepperkakebunn och gløggtyttebær.

16 stk.

PT1H

ca 1,5 time + 3 timer i fryser

Karakter (8 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Karamellsaus
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 1/2 ss Dansukker Lys Sirup
15 g smør
1 dl kremfløte

Pepperkakebunn
200 g pepperkaker
75 g smeltet smør

Ostekake
4 eggeplommer
2 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Glykosesirup
300 g kremost
4 dl kremfløte

Gløggtyttebær
200 g tyttebær
1 dl rød gløgg
1 dl Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland demerasukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til sausen begynner å tykne litt.

Hell i fløten litt om gangen og kok i ca. 4 minutter til. Hell over på et glass og sett det i kjøleskapet for å la blandingen avkjøles og tykne.

Lag pepperkakebunnen. Miks pepperkakene og tilsett smeltet smør. Trykk ut blandingen i en firkantet form på ca. 19 cm, helst med avtakbare kanter. Sett i fryser.

Gjør klar ostekakeblandingen. Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

Ta ut pepperkakebunnen og hell over ostekakeblandingen i formen. Sprinkle karamellsausen over og bland litt slurvete. La stå i fryseren i ca. 3 timer.

Gjør i mellomtiden klar gløggtyttebærene. Tin tyttebærene og hell dem i en kasserolle sammen med gløgg og syltesukker. Kok i 3 minutter og avkjøl deretter i kjøleskap.

Ta ut ostekaken ca. 10 minutter før servering. Skjær i firkanter og legg på tallerken. Slå over gløggtyttebærene som pynt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.