Ingredienser
200 g smør eller margarin
1/2 liter melk
50 g gjær
1/2 g safran
1 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
ca. 16 dl hvetemel
Fyll
150 g smør eller margarin
2 dl Dansukker Brun Farin
Pensling
Egg
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
Ser ut som en vanlig bolle, men inni lurer det søte, gode fyllet.
Smelt matfettet, og bland det med melken. Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett melk og smeltet smør. Rør til gjæren er oppløst. Tilsett safran, salt og sukker. Arbeid inn melet, litt om gangen, til du har jevn og smidig deig. La heve under klede i 30 minutter.
Bland sammen smør og brunt sukker til fyllet. Legg deigen på melet bakebord, og form to pølser som deles i 30 biter. Klapp bitene litt ut. Fordel fyllet på deigemnene. Knip igjen emnene til glatte boller. Legg bollene på plate med bakepapir, og la heve under klede i 30 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
Pensle med sammenvispet egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Smaker best lunkne med et glass iskald melk til.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.