Ingredienser
Deig
250 g hvetemel
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
125 g smør eller margarin i terninger
2 eggeplommer
1 ss dl kaldt vann
Fyll
3 eggehviter
1 krm salt
1/2 dl Dansukker Sukker
125 g smør eller margarin, romtemperert
100 g malte mandler uten skall
1 1/4 dl hvetemel
1 dl syltetøy, valgfri type
Pynt
Dansukker Melis
påskegodt
Instruktioner
Smør 12 briocheformer eller andre riflede former. Bland mel, sukker, vaniljesukker, salt og matfett i en bolle, og rør sammen til fettet er finfordelt. Tilsett eggeplommer og vann, og arbeid sammen til en deig. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Visp eggehviter og salt stivt. Tilsett deretter sukkeret under visping. Arbeid inn matfettet og deretter mandler og hvetemel.
Trykk ut deigen i formene. Legg en knapp spiseskje syltetøy i hver form. Fyll deretter formene med mandelrøren. Stek midt i ovnen ved 175 °C (varmluft 150 °C) i ca. 30 minutter. Legg en bit påskegodt på hver kake. Sikt melis over kakene før servering.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.