Ingredienser
25 g gjær for søte deiger
2 1/2 dl lunken melk
1 dl flytende margarin
1 dl Dansukker Sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
2 egg
8–10 dl hvetemel
Pynt og pensling
1 egg
rosiner
hasselnøttkjerner
Dansukker Melis
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Hell over melk og margarin, og rør til gjæren er oppløst. Rør inn sukker, vaniljesukker og salt. Visp egget lett, og tilsett det i blandingen. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. Dekk med klede, og la heve i 20–30 minutter.
Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del den i to. Del deretter den ene delen i 20 litt større og 20 litt mindre emner, og form til hode og kropp. Den andre delen av deigen deles i like store emner som formes til ører, armer og ben. Sett sammen de ulike bitene til harer på et brett med bakepapir. Pensle harene med sammenvispet egg. Sett på rosiner til øyne og hasselnøtter til snuter. La heve i 20 minutter på et trekkfritt sted. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Avkjøl på rist under klede. Sikt melis over harene ved servering.
Deigen kan også formes til én stor hare som deles opp ved servering, eller til vanlige runde boller hvis man ønsker det.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.