Påskekaker

Påskekaker

6 stk. ca. 2 timer
Søte påskekaker som ser ut som harer og smaker som lagkake. Disse koselige kakene blir raskt hele familiens påskefavoritt.
Påskekaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Harelabber

    • 1 eggehvite, ca. 20 g
    • 2–2 1/2 dl Dansukker Melis

    Dekorasjon

    Bringebærsyltetøy

    • 200 g bringebær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker

    Vaniljekrem

    • 1/4 vaniljestang
    • 1 1/4 dl fløte
    • 2 eggeplommer
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 2 ss maisstivelse
    • 25 g romtemperert smør

    Bunn

    • 3 egg
    • 1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 3/4 dl potetmel
    • 3/4 dl kokosmel
    • 1 ts bakepulver

    Pynt

    • 4 dl kremfløte
    • hvit marsipan
    • Dansukker Melis
    • harelabber
    • marshmallows

    Gjør klar harelabbene og bringebærsyltetøyet minst én dag i forveien.

    Begynn med harelabbene. Bland eggehvite og melis forsiktig sammen. Tilsett melisen litt om gangen. Bland godt til du får en tykk og jevn glasur.

    Fyll en sprøytepose med glasur. Bruk en sprøytetupp med liten åpning eller klipp et lite hull i sprøyteposen. Spar litt av glasuren og tilsett noen dråper rød konditorfarge. Tilsett mer melis hvis glasuren blir for tyntflytende. Hell også denne glasuren i en sprøytepose.

    Skriv ut malene og teip bakepapir over dem. Sprøyt en stripe langs det runde mønsteret som skal forestille labber. Fyll deretter midten med glasur. La stivne og sprøyt deretter tre rosa prikker oppe på labben og en litt større prikk nede. La avkjøle helt.

    Lag bringebærsyltetøyet. Kok bringebær og syltesukker i en kasserolle i 3–4 minutter. Hell over syltetøyet på et varmt, rent glass og sett det i kjøleskapet.

    Gjør klar vaniljekremen. Skrap frøene ut av vaniljestangen, og kok både stang og frø sammen med fløten. Ta vaniljestangen ut av fløten. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig.

    Ha fløten over eggeblandingen mens du visper. Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.

    Lag kakebunnen. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

    Visp egg og Sukker luftig i noen minutter. Bland potetmel, kokosmel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i eggedosisen. Rør til en jevn konsistens.

    Legg et bakepapir i bunnen av en ca. 25 x 30 cm stor form. Smør kantene og hell i røren. Stek i nedre del av ovnen i ca. 6–7 minutter.

    Monter kakene. Pisk fløten og trykk ut til sammen tolv runde bunner: seks med 7 cm diameter og seks med 5 cm diameter. Smør bringebærsyltetøy på de store bunnene og vaniljekrem på de små. Sett de små bunnene oppå de store med bringebærsyltetøy, og smør et tykt lag med krem over hver kake.

    Kjevl ut marsipanen på melis, slik at den ikke limer seg til underlaget, og skjær ut rundinger med ca. 14 cm diameter. Kle kakene med marsipanen. Fukt nedre del av marsipanen med vann for å feste to harelabber.

    Trykk forsiktig ned toppen av kaken og fukt den med litt vann. Bruk små marshmallows eller klipp opp en stor, og fest dem til det fuktede partiet på toppen for å lage en dusk. Server kakene.

    Tips. Bunnen er glutenfri, men det går helt fint å bruke også vanlig hvetemel.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;