Påskelam

ca. 20 stk.

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 1/2 dl hvetemel
50 g malte hasselnøtter
1 dl Dansukker Melis
2 ts vaniljesukker
1/2 krm salt
125 g smør eller margarin
1 eggeplomme

Pynt
1 eggehvite
200 g mandelmasse
50 g skåldede mandler
1 dl Dansukker Melis
et par dråper vann

Last ned vår mal

Instruktioner

Bland mel, nøtter, begge sukkertypene og saltet i en bolle. Kutt smør/margarin i terninger og arbeid inn de tørre ingrediensene sammen med eggeplommen. Legg deigen i en plastpose, og la den hvile i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Kjevle ut deigen på melet bakebord til en tykkelse på ca. 5 mm. Stikk ut lam med en form. Pensle kakene med eggehvite. Trykk mandelmassen gjennom en potet- eller hvitløkspresse, og legg oppå kakene. Plasser en halv mandel som øre på lammet. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Bland melisen med et par dråper vann, og lag øye og snute på kaken med glasuren. Glasuren kan eventuelt farges med konditorfarge.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.