Ingredienser
2 laksefileter á 125 g
1 liter vann
2 ts salt
1 ss Dansukker Sukker
10 hvite pepperkorn
1/2 liter salatblader etter eget valg
100 g dypfryst grønn asparges
100 g varmrøkt laks
250 g reker med skall, frosne eller ferske
4 kokte egg
Saus
3 ss majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 krm hvitpepper
1/2 ts Colmans sennepspulver
2–3 ts Dansukker Melis
1/2 dl finhakket dill
1/2 dl finhakket persille
1 finhakket salatløk
Pynt
Frisk dill
Instruktioner
Skyll laksefiletene i kaldt vann. Bland vann, salt, sukker og pepperkorn i en kasserolle, og kok opp. Legg i laksen, og kok opp igjen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 15–20 minutter.
Skyll salaten, og la den renne av på husholdningspapir. Legg salaten i fire porsjonsskåler eller på asjetter. Del laksen i biter, og fordel den i skålene eller på asjettene.
Kok opp én liter vann med en teskje salt i en kasserolle, og legg i aspargesen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 5 minutter. Kutt aspargesen i biter.
Ta av skall på egg og reker. Del eggene i båter. Skjær den røkte laksen i strimler. Fordel asparges, egg, reker og laksestrimler i skålene eller på asjettene. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Drypp sausen over salaten. Pynt med et par dillkvister. Server brød til salaten.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.