Påskesalat

4 porsjoner
Påskesalat
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

2 laksefileter á 125 g
1 liter vann
2 ts salt
1 ss Dansukker Sukker
10 hvite pepperkorn
1/2 liter salatblader etter eget valg
100 g dypfryst grønn asparges
100 g varmrøkt laks
250 g reker med skall, frosne eller ferske
4 kokte egg

Saus
3 ss majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 krm hvitpepper
1/2 ts Colmans sennepspulver
2–3 ts Dansukker Melis
1/2 dl finhakket dill
1/2 dl finhakket persille
1 finhakket salatløk

Pynt
Frisk dill

Skyll laksefiletene i kaldt vann. Bland vann, salt, sukker og pepperkorn i en kasserolle, og kok opp. Legg i laksen, og kok opp igjen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 15–20 minutter.

Skyll salaten, og la den renne av på husholdningspapir. Legg salaten i fire porsjonsskåler eller på asjetter. Del laksen i biter, og fordel den i skålene eller på asjettene.

Kok opp én liter vann med en teskje salt i en kasserolle, og legg i aspargesen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 5 minutter. Kutt aspargesen i biter.

Ta av skall på egg og reker. Del eggene i båter. Skjær den røkte laksen i strimler. Fordel asparges, egg, reker og laksestrimler i skålene eller på asjettene. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Drypp sausen over salaten. Pynt med et par dillkvister. Server brød til salaten.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker