Påskesalat

4 porsjoner

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 laksefileter á 125 g
1 liter vann
2 ts salt
1 ss Dansukker Sukker
10 hvite pepperkorn
1/2 liter salatblader etter eget valg
100 g dypfryst grønn asparges
100 g varmrøkt laks
250 g reker med skall, frosne eller ferske
4 kokte egg

Saus
3 ss majones
1 1/2 dl crème fraîche
2 krm salt
2 krm hvitpepper
1/2 ts Colmans sennepspulver
2–3 ts Dansukker Melis
1/2 dl finhakket dill
1/2 dl finhakket persille
1 finhakket salatløk

Pynt
Frisk dill

Instruktioner

Skyll laksefiletene i kaldt vann. Bland vann, salt, sukker og pepperkorn i en kasserolle, og kok opp. Legg i laksen, og kok opp igjen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 15–20 minutter.

Skyll salaten, og la den renne av på husholdningspapir. Legg salaten i fire porsjonsskåler eller på asjetter. Del laksen i biter, og fordel den i skålene eller på asjettene.

Kok opp én liter vann med en teskje salt i en kasserolle, og legg i aspargesen. Ta kasserollen fra platen, og la den stå i 5 minutter. Kutt aspargesen i biter.

Ta av skall på egg og reker. Del eggene i båter. Skjær den røkte laksen i strimler. Fordel asparges, egg, reker og laksestrimler i skålene eller på asjettene. Bland sammen alle ingrediensene til sausen. Drypp sausen over salaten. Pynt med et par dillkvister. Server brød til salaten.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!