Påsketrifle

Trifle er enkelt å lage og smaker fortreffelig. I denne påsketriflen legger vi lag på med sitronsukkerbrød, mangokompott og nyrørt vaniljekrem. En riktig så lekker påskedessert.

6 glass

PT1H

1,5 time

Karakter (14 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sitronsukkerbrød
100 g smør
1 dl melk
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
revet skall fra 1/2 sitron (gjerne usprøytet)
1 ss sitronsaft
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 sitron, ca. 2 ss
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Nyrørt vaniljekrem
3 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
3 dl kremfløte
1 ss rom (valgfritt)

Pynt
4 dl kremfløte

Instruktioner

Begynn med sitronsukkerbrødet. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smøret og hell i melken. Sett nøttene til side. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett smørblandingen, sitronskall og -saft. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med 23 cm diameter. Stek i nedre del av ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl.

Lag mangokompotten. Ha mango og sitronsaft i en kasserolle og tin mangoen. Tilsett syltesukkeret og la koke i 2–3 minutter. Bland kompotten til konsistensen er nesten helt glatt og hell den over på et varmt, rent glass. Avkjøl i kjøleskapet.

Lag vaniljekremen. Visp egg, demerasukker, vaniljesukker og sirup luftig. Eventuelt tilsett rom. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Skjær sukkerbrødet i mindre biter og hell over vaniljekremen slik at kaken dekkes. Pisk fløten lett og finn frem 6 glass. Fordel halvparten av sukkerbrødet i glassene og legg på kompotten og kremen. Gjenta en gang til og server triflen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?