Påsketrifle

Trifle er enkelt å lage og smaker fortreffelig. I denne påsketriflen legger vi lag på med sitronsukkerbrød, mangokompott og nyrørt vaniljekrem. En riktig så lekker påskedessert.

6 glass

PT1H

1,5 time

Karakter (14 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Sitronsukkerbrød
100 g smør
1 dl melk
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
revet skall fra 1/2 sitron (gjerne usprøytet)
1 ss sitronsaft
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 sitron, ca. 2 ss
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Nyrørt vaniljekrem
3 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
3 dl kremfløte
1 ss rom (valgfritt)

Pynt
4 dl kremfløte

Instruktioner

Begynn med sitronsukkerbrødet. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smøret og hell i melken. Sett nøttene til side. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett smørblandingen, sitronskall og -saft. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med 23 cm diameter. Stek i nedre del av ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl.

Lag mangokompotten. Ha mango og sitronsaft i en kasserolle og tin mangoen. Tilsett syltesukkeret og la koke i 2–3 minutter. Bland kompotten til konsistensen er nesten helt glatt og hell den over på et varmt, rent glass. Avkjøl i kjøleskapet.

Lag vaniljekremen. Visp egg, demerasukker, vaniljesukker og sirup luftig. Eventuelt tilsett rom. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Skjær sukkerbrødet i mindre biter og hell over vaniljekremen slik at kaken dekkes. Pisk fløten lett og finn frem 6 glass. Fordel halvparten av sukkerbrødet i glassene og legg på kompotten og kremen. Gjenta en gang til og server triflen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!