Påsketrifle

Trifle er enkelt å lage og smaker fortreffelig. I denne påsketriflen legger vi lag på med sitronsukkerbrød, mangokompott og nyrørt vaniljekrem. En riktig så lekker påskedessert.

6 glass

1,5 time

Karakter (11 stk)

Ingredienser

Sitronsukkerbrød
100 g smør
1 dl melk
2 egg
1 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Demerarasukker
revet skall fra 1/2 sitron (gjerne usprøytet)
1 ss sitronsaft
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Mangokompott
300 g mango
1/2 sitron, ca. 2 ss
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Nyrørt vaniljekrem
3 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Lys Sirup
3 dl kremfløte
1 ss rom (valgfritt)

Pynt
4 dl kremfløte

Instruktioner

Begynn med sitronsukkerbrødet. Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smøret og hell i melken. Sett nøttene til side. Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Tilsett smørblandingen, sitronskall og -saft. Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren.

Smør en springform med 23 cm diameter. Stek i nedre del av ovnen i ca. 18 minutter. Avkjøl.

Lag mangokompotten. Ha mango og sitronsaft i en kasserolle og tin mangoen. Tilsett syltesukkeret og la koke i 2–3 minutter. Bland kompotten til konsistensen er nesten helt glatt og hell den over på et varmt, rent glass. Avkjøl i kjøleskapet.

Lag vaniljekremen. Visp egg, demerasukker, vaniljesukker og sirup luftig. Eventuelt tilsett rom. Pisk fløten i en annen bolle og vend den inn.

Skjær sukkerbrødet i mindre biter og hell over vaniljekremen slik at kaken dekkes. Pisk fløten lett og finn frem 6 glass. Fordel halvparten av sukkerbrødet i glassene og legg på kompotten og kremen. Gjenta en gang til og server triflen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.