Påsketrøffel

Påsketrøffel

Påsketrøffel
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 50 g smør eller margarin
  • 200 g lys sjokolade av høy kvalitet
  • 100 g mørk sjokolade av høy kvalitet
  • 2 ss Cointreau likør
  • 1 ubehandlet lime, revet skall

Topping

  • 100 g skåldete og malte mandler
  • 1 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ss Dansukker Lys Sirup
  • gul og grønn konditorfarge
  • 25 g hvit sjokolade

Begynn med å skylle limen nøye, og riv deretter skallet fint.

Kok opp kremfløte og smør/margarin i en kjele, ta den av platen. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha den i kjelen. Rør til sjokoladen smelter. Tilsett likør og limeskall. Hell det i en folieform ca. 10 x 20 cm og la den stivne.

Bland sammen de malte mandlene, melis og sirupen. Tilsett eventuelt noen dråper vann. Del mandelmassen i to like store deler og farg dem med konditorfarge. Del trøffelmassen i to like store deler. Kjevl ut mandelmassen til samme størrelse som trøffelen, og legg dem oppå hverandre.

Skjær trøffelen opp i ruter. Ha den hvite sjokoladen i en sprøytepose av plast og knyt sammen. Legg posen i varmt vann så sjokoladen smelter. Klipp spissen av posen og sprøyt sjokoladen ut over godbitene. Oppbevares litt kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;