Pære- og mangochutney

Pære og mango setter en fin spiss på alle slags matretter, og er nydelige å kombinere i en chutney. Denne pære- og mangochutneyen kan serveres til alt fra grillet kylling til ostefat.

1 glass

1 time

Karakter (1 stk)

Ingredienser

1 hel mango (ca. 150 g)
1/2 rødløk
1/2 hakket chili
Olje
1 ts. revet, frisk ingefær
1/2 dl hvitvinseddik
2 ss. sitronsaft
1–1 1/2 dl vann
1 dl Dansukker Brun Farin
2 pærer

Instruktioner

Skrell, fjern stenen og hakk mangoen og rødløken. Del chilien i to, fjern kjernene, og finhakk den. Ha olje i en gryte og surr ingrediensene i noen minutter. Tilsett revet ingefær.

Tilsett hvitvinseddik, sitronsaft, vann og brun farin, og la det koke i 10 minutter.

Skrell pærene, fjern kjernehuset og skjær dem i mindre biter. Tilsett dette i chutneyen. La det koke videre i 20–25 minutter.

Ta kjelen av varmen. Hell chutneyen på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?