Pære- og mangochutney

Pære og mango setter en fin spiss på alle slags matretter, og er nydelige å kombinere i en chutney. Denne pære- og mangochutneyen kan serveres til alt fra grillet kylling til ostefat.

1 glass

PT55M

1 time

Karakter (50 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

1 hel mango (ca. 150 g)
1/2 rødløk
1/2 hakket chili
Olje
1 ts. revet, frisk ingefær
1/2 dl hvitvinseddik
2 ss. sitronsaft
1–1 1/2 dl vann
1 dl Dansukker Brun Farin
2 pærer

Instruktioner

Skrell, fjern stenen og hakk mangoen og rødløken. Del chilien i to, fjern kjernene, og finhakk den. Ha olje i en gryte og surr ingrediensene i noen minutter. Tilsett revet ingefær.

Tilsett hvitvinseddik, sitronsaft, vann og brun farin, og la det koke i 10 minutter.

Skrell pærene, fjern kjernehuset og skjær dem i mindre biter. Tilsett dette i chutneyen. La det koke videre i 20–25 minutter.

Ta kjelen av varmen. Hell chutneyen på et varmt, sterilisert glass. Sett lokk på glasset, og oppbevar det i kjøleskapet.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

Jordbærkake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Limepai med sjokolade og bringebærcurd

Himmelske søte bringebær

De søte og vidunderlige bringebærene er perfekte til bakverk og desserter, og de er nesten like populære hos oss som jordbær. Bringebær finnes både som hagebær og i vill utgave. Bruk bringebærene til alt fra hjemmelagde paier til bringebærcurd.

Sommerdrinker

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?