Pærekake med romis

8-10 porsjoner

Karakter (19 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Is
4 pasteuriserte eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 ss rom
1 dl rosiner
1 dl hakkede valnøtter

Saus
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl rom

Kake
300 g mandelmasse
150 g smør eller margarin
2 egg
1 1/4 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker
4–5 pærer

Pynt
Dansukker Melis

Instruktioner

Visp sammen eggeplommer og sukker. Kok opp melk, kremfløte og lys sirup. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Tilsett rom, rosiner og nøtter. Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 5 timer. Rør av og til.

Bland sammen sirup og rom, og sett til side frem til servering.

Riv mandelmassen fint og bland den med smør/margarin. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett mel og vaniljesukker, og arbeid sammen til en jevn røre. Skrell pærene, og kutt dem i biter. Vend dem ned i røren. Hell røren i en stor, smurt form eller 8–10 smurte porsjonsformer. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter for små former, ca. 35 minutter for stor form. Sikt litt melis over kaken/kakene like før servering. Server kaken lunken eller kald med en klatt romis og sausen til.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.