Pærekake med rosmarin

Pærekake med rosmarin – en glutenfri kake som har det lilla ekstra. Nyt smaken av mandel, brun farin, kardemomme, sitron, rosmarin, pistasj og pærer.

8 porsjoner

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pærekake
100 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 egg
4 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
skallet fra 1/2 sitron, gjerne usprøytet
2 ts sitronsaft
2 ts fersk rosmarin (tørket går også bra)
2–3 pærer
1/2 pistasjenøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C varmluft.

Visp smør og brun farin luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og tilsett dem i blandingen. Riv skallet fra en halv sitron og press ut sitronsaften. Hakk den ferske rosmarinen og tilsett den i røren.

Smør en avlang paiform på ca. 13 x 36 cm, og hell i røren. Fordel den jevnt utover i paiformen.

Skrell pærene, del dem på midten og fjern kjernehuset. Legg de halve pærene på rad i formen, annenhver opp og annenhver ned. Hakk pistasjnøttene og strø dem over.

Stek i nedre delen av ovnen i ca. 30–35 minutter. Avkjøl. Serveres med krem eller vaniljeiskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.