Pærekake med rosmarin

Pærekake med rosmarin – en glutenfri kake som har det lilla ekstra. Nyt smaken av mandel, brun farin, kardemomme, sitron, rosmarin, pistasj og pærer.

8 porsjoner

PT55M

ca. 1 time

Karakter (7 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pærekake
100 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 egg
4 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
skallet fra 1/2 sitron, gjerne usprøytet
2 ts sitronsaft
2 ts fersk rosmarin (tørket går også bra)
2–3 pærer
1/2 pistasjenøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C varmluft.

Visp smør og brun farin luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og tilsett dem i blandingen. Riv skallet fra en halv sitron og press ut sitronsaften. Hakk den ferske rosmarinen og tilsett den i røren.

Smør en avlang paiform på ca. 13 x 36 cm, og hell i røren. Fordel den jevnt utover i paiformen.

Skrell pærene, del dem på midten og fjern kjernehuset. Legg de halve pærene på rad i formen, annenhver opp og annenhver ned. Hakk pistasjnøttene og strø dem over.

Stek i nedre delen av ovnen i ca. 30–35 minutter. Avkjøl. Serveres med krem eller vaniljeiskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Tyttebærdrikk

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Plommegalette med mandelflak

Plommer i sesong

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommegaletten.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!