Pærekake med rosmarin

Pærekake med rosmarin – en glutenfri kake som har det lilla ekstra. Nyt smaken av mandel, brun farin, kardemomme, sitron, rosmarin, pistasj og pærer.

8 porsjoner

ca. 1 time

Karakter (0 st)

Ingredienser

Pærekake
100 g smør
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
2 egg
4 dl mandelmel
1 ts bakepulver
1 ts kardemomme
skallet fra 1/2 sitron, gjerne usprøytet
2 ts sitronsaft
2 ts fersk rosmarin (tørket går også bra)
2–3 pærer
1/2 pistasjenøtter

Instruktioner

Sett ovnen på 150 °C varmluft.

Visp smør og brun farin luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.

Bland de tørre ingrediensene i en skål og tilsett dem i blandingen. Riv skallet fra en halv sitron og press ut sitronsaften. Hakk den ferske rosmarinen og tilsett den i røren.

Smør en avlang paiform på ca. 13 x 36 cm, og hell i røren. Fordel den jevnt utover i paiformen.

Skrell pærene, del dem på midten og fjern kjernehuset. Legg de halve pærene på rad i formen, annenhver opp og annenhver ned. Hakk pistasjnøttene og strø dem over.

Stek i nedre delen av ovnen i ca. 30–35 minutter. Avkjøl. Serveres med krem eller vaniljeiskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.