Pannacottaruter med bringebær

8–10 porsjoner
Pannacottaruter med bringebær
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 200 g digestivekjeks
    • 2 dl cornflakes
    • 1 ts vaniljesukker
    • 125 g smør eller margarin
    • 200 g lys sjokolade

    Fyll

    • 500 g bringebær
    • 1 liter kremfløte
    • 1/2 dl friskpresset appelsinjuice
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 6 gelatinplater

    Pynt

    • Mynteblader

    Når du får lyst på noe godt og enkelt – du trenger ikke ovn.

    Kle en form, 20 x 30 cm, med plastfilm. Knus kjeksene, og bland dem i en bolle sammen med cornflakes og vaniljesukker. Smelt smør/margarin, og ha det i bollen. Bland godt, og trykk massen ut i formen. Settes i kjøleskap. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn. Pensle sjokoladen over bunnen. Når sjokoladen har stivnet, strøs bringebærene over. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med kaldt vann. Kok opp fløte og sukker. Tilsett gelatinarkene. Avkjøl litt før appelsinjuice tilsettes og geleen helles over bringebærene. Settes i kjøleskap. Skjær kaken i ruter. Pynt med mynteblader. Godt både som dessert eller som kake til kaffen.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker