Ingredienser
4 dl vann
3 dl Dansukker Sukker
1 dl nypresset sitronsaft
750 g pærer
4 eggeplommer
1 dl Dansukker Sukker
2 dl melk
1 1/2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Lys Sirup
grønn konditorfarge
Saus
2 dl kremfløte
1 dl Dansukker Demerarasukker
1 dl Dansukker Mørk Sirup
1 kryddermål salt
1 ts vaniljesukker
100 g bløt nougat (Odense)
Instruktioner
Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og la denne laken koke et par minutter. Skrell, del i to og fjern kjernehuset fra pærene. Ha pærehalvdelene i kokende lake og la dem trekke i ca. 15 minutter. La pærene avkjøles i laken. Kjør i foodprosessor eller mos pærer gjennom en sikt. Visp sammen eggeplommene og sukker. Kok opp melk, fløte og sirup. Visp den varme melkeblandingen inn i eggblandingen. Sil gjennom finmasket sikt. Tilsett pæremasse og vaniljesukker, samt et par dråper grønn konditorfarge om det ønskes. Kjør blandingen i en ismaskin eller sett den i fryseren i minst 5 timer og rør om av og til.
Bland sammen alle ingrediensene unntatt nougaten til sausen, og la det småkoke under omrøring til den er passe tykk. Skjær nougaten i biter, ha dem i sausen og rør til de har løst seg opp.
Legg opp isen i skåler eller på asjetter og spre sausen over.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.