Parmesan/oregano-brød

Karakter (16 st)

Ingredienser

50 g gjær for søte deiger
3 dl lunken melk
1 dl smeltet eller flytende margarin
8 dl hvetemel
1 ts salt
3 ss Dansukker Demerarasukker
1 dl revet parmesanost
1 ss oregano

Til pensling
smeltet eller flytende margarin

Instruktioner

1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk, margarin, salt og sukker og rør til gjæren har løst seg opp.

2. Tilsett mel, 2/3 av osten samt oreganoen, og kna deigen smidig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve i 20–30 minutter.

3. Strø mel på bordet, ta opp deigen og rull den til en pølse som deles i 20 biter.

4. Form hver bit til en rund bolle. Legg 14 av bollene 2 og 2 i en avlang, smurt form. Pensle bollene med margarin. Legg resten av bollene oppå slik at de dekker hullene, og pensle disse også med margarin. Strø over resten av parmesanosten og la heve under håndkle i 20–30 minutter.

5. Stekes nederst i ovnen på 180 ° i ca. 40 minutter. Avkjøles i formen i 5 minutter. Ha deretter brødet over på rist og la det avkjøles under et håndkle.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.