Parmesan/oregano-brød

Karakter (19 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

50 g gjær for søte deiger
3 dl lunken melk
1 dl smeltet eller flytende margarin
8 dl hvetemel
1 ts salt
3 ss Dansukker Demerarasukker
1 dl revet parmesanost
1 ss oregano

Til pensling
smeltet eller flytende margarin

Instruktioner

1. Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melk, margarin, salt og sukker og rør til gjæren har løst seg opp.

2. Tilsett mel, 2/3 av osten samt oreganoen, og kna deigen smidig. Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la heve i 20–30 minutter.

3. Strø mel på bordet, ta opp deigen og rull den til en pølse som deles i 20 biter.

4. Form hver bit til en rund bolle. Legg 14 av bollene 2 og 2 i en avlang, smurt form. Pensle bollene med margarin. Legg resten av bollene oppå slik at de dekker hullene, og pensle disse også med margarin. Strø over resten av parmesanosten og la heve under håndkle i 20–30 minutter.

5. Stekes nederst i ovnen på 180 ° i ca. 40 minutter. Avkjøles i formen i 5 minutter. Ha deretter brødet over på rist og la det avkjøles under et håndkle.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Edderkopper

Halloween

La barna kle seg ut, kle deg ut selv og overrask med avskyelig fristende godsaker.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Enkel eplekake

Bakst med eple og pære

Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.

Chutney

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Karamellpai med nøtter

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!