Pasjonscurd

30 minutter
Pasjonscurd
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 5 pasjonsfrukter
  • Saften av 1 sitron
  • 2 eggeplommer
  • 250 g Dansukker Syltesukker
  • 1 egg
  • 50 g smør, romtemperert

Del pasjonsfruktene og ta ut fruktkjøttet. Ha det i en gryte sammen med sitronsaften. Varm i ca. 1 minutt mens du rører, og sil det deretter gjennom en finmasket sil for å få bort fruktkjernene. Bruk en skje for å få ut så mye saft som mulig.
Hell pasjonsfruktsaften i en gryte, og visp inn eggeplommene, egget og syltesukkeret. Kok under konstant omrøring i ca. 5 minutter. Ta av fra platen, og ha i smøret litt etter litt.
Hell curden over på et rent glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig og mørkt.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker