Pavlova-juletre

Pavlova-juletre

ca. 8 porsj. ca. 2,5 timer
Bak ditt eget juletre med hjelp av pavlova og smaksett med tyttebærkaramellsaus, vispet krem og tyttebær. Dekorer pavlova-juletreet med rosmarinkvister.
Pavlova-juletre
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Pavlova

    • 4 eggehviter
    • 2 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 ss maisennamel
    • 1 ts eplesidereddik

    Tyttebærkaramellsaus

    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl kremfløte
    • 75 g tyttebær

    Dekorasjon

    • kremfløte
    • tyttebær
    • rosmarinkvister

    Sett ovnen på 125 °C. Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til. Vend inn maizena og eddik.

    Tegn 5 runde ringer i forskjellige størrelser på bakepapir, f.eks. 14 cm, 12 cm, 10 cm, 9 cm og 7 cm. Lag de 3 minste på ett brett og de andre på et annet brett. Hell ut røren ut i ringene og bred jevn ut. Stek i ca. 1 1/2 time, avhengig av størrelse. De skal være seige i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut brettene.

    Imens lager du tyttebærkaramellsausen. Bland demerarasukker og sirup i en kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til den begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

    Hell i fløten litt om gang og kok i ytterligere 4 min. Tilsett tyttebærene, og rør om. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet.

    Montere juletre-pavlovaen. Begynn med å vispe fløten og legg deretter den største pavlovaen på et fat, smør på litt fløte og tyttebærkaramellsaus.

    Legg på den nest største pavlovaen og et nytt lag med krem og karamellsaus og forsett slik til den siste pavlovaen. Legg den minste pavlovaen på toppen og en kremklatt. Dryss over tyttebærkaramellsausen, tyttebær og rosmarinkvister. Serveres umiddelbart.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;