Pavlova-krans med grapefruktcurd

Vinterens vakreste, sprøeste og beste krans. En herlig luksuriøs dessert å avslutte året med.

8–10 porsjoner

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss maisstivelse
1 ts eplesidereddik

Grapefruktcurd
3/4 dl ferskpresset grapefruktjuice
2 ss friskpresset sitronjuice
1 egg
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
50 g smør

Grapefrukttopping
1 grapefrukt
1/2 ts malt kardemomme
1 ss Dansukker Melis

Pynt
2 dl kremfløte
grovhakkede pistasjnøtter

 

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C. 

Visp eggehvitene til et fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Visp i 5 minutter. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret, og visp videre i 5 minutter. Vend inn maisstivelse og eddik. 

Tegn en sirkel med ca. 22 cm diameter på et bakepapir, og legg den på et bakebrett. Sprøyt eller klatt ut ca. 10 runde topper i en sirkel. Bruk en skje til å lage en liten fordypning i hver topp. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 1 ½ time. Slå av varmen og la marengsen avkjøles i ovnen med ovnsdøren på gløtt.

Gjør klar curden. Bland juice, egg og syltesukker i en kasserolle. La koke under omrøring til curden har tyknet. Slå av varmen og rør inn smøret. Skjær grapefrukten i skiver som du legger i en skål. Rør inn kardemomme og melis.

Montering
Pisk fløten til luftig krem. Sprinkle over curden og legg på en kremdott. Topp med grapefrukt og hakkede pistasjnøtter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.