Pavlovamarengs med bringebærcurd

By gjestene på en lekker og eksklusiv pavlovamarengs med bringebærcurd. Den søte pavlovamarengsen balanseres her perfekt med den friske bringebærcurden.

ca. 8 porsjoner

2 timer

Karakter (31 stk)

Ingredienser

Pavlova
4 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss maisennamel
1 ts eplesidereddik

Bringebærcurd
250 g bringebær
1 egg
1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
25 g smør, romtemperert

Pynt
3 dl kremfløte
Friske bringebær

Instruktioner

Sett ovnen på 125 °C.

Visp eggehvitene til fast skum, og tilsett halvparten av sukkeret under visping. Tilsett resten av sukkeret og vaniljesukkeret etter 5 minutter, og visp deretter videre i 5 minutter til.

Rør inn maisennamelet og eddiken. Hell ut røren på et bakepapir. Stek kaken i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være seig i midten. Slå av ovnen, men ikke ta ut platen.

Lag bringebærcurden. Press bringebærene gjennom en finmasket sil. Visp egget og rør det inn i bringebærene. Hell blandingen gjennom en finmasket sil ned i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett syltesukker, og la småkoke under omrøring i 2–3 minutter.

Ta kasserollen fra platen, og tilsett smøret. Sett kasserollen i en skål med kaldt vann, og visp med elektrisk visp til bringebærcurden er avkjølt. Hell den over i et rent glass, og sett den til kjøling i kjøleskapet.

Visp kremfløten luftig. Legg pavlovaen på et fat, og ha over kremen. Legg på bringebærcurden med skje, og strø over ferske bær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påsketrifle

Påske godteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.