Pavlovatopper med blåbærmousse

Delikate pavlovatopper med blåbærmousse er en dessert som kan gjøres både vegansk og tradisjonell. Pavlovaen med blåbærsmousse smaker like godt ved begge fremgangsmåter.

8 stk.

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vegansk pavlova
1 ½ dl kikertlake
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
3 ss maisstivelse

Blåbærmousse
200 g blåbær
1 ½ dl Dansukker Syltesukker
3 dl plantebasert fløte

Smakstilsatt sukker
se oppskrift her

Instruktioner

Sett ovnen på 100 °C.

Sil av kikertene slik at bare laken blir igjen. Visp laken lett og tilsett deretter sukkeret litt om gangen mens du visper. Etter en stund øker du hastigheten.

Visp til en fast marengsrøre, og vend inn vaniljesukker og maisstivelse. Hell røren i en sprøytepose, og sprøyt ut 8 marengser på en plate med bakepapir.

Stek marengsene i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men ikke ta ut marengsene.

I mellomtiden lager du blåbærmoussen. Kok opp blåbær og syltesukker i ca. 4 minutter. La blandingen stå i kjøleskap i 1–2 timer til den er helt kald.

Visp fløten, og vend den inn i den kalde blåbærgeleen litt om gangen. Rør til moussen har fått en jevn konsistens. Oppbevares i kjøleskap. Visp opp litt før servering for å få en fyldigere konsistens.

Lag et lite hull i midten av pavlovaen. Sprøyt eller legg opp moussen med skje i midten av hver pavlova. Strø over litt smakstilsatt sukker.

Tips! Hvis du ikke vil ha en vegansk dessert, bruker du 4 eggehviter, 3 dl sukker, 1 ts vaniljesukker og 1 ss maisstivelse til pavlovaen og kremfløte til blåbærmoussen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.