Pavlovatopper med blåbærmousse

Delikate pavlovatopper med blåbærmousse er en dessert som kan gjøres både vegansk og tradisjonell. Pavlovaen med blåbærsmousse smaker like godt ved begge fremgangsmåter.

8 stk.

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Vegansk pavlova
1 ½ dl kikertlake
2 dl Dansukker Finkornet Sukker
1 ts vaniljesukker
3 ss maisstivelse

Blåbærmousse
200 g blåbær
1 ½ dl Dansukker Syltesukker
3 dl plantebasert fløte

Smakstilsatt sukker
se oppskrift her

Instruktioner

Sett ovnen på 100 °C.

Sil av kikertene slik at bare laken blir igjen. Visp laken lett og tilsett deretter sukkeret litt om gangen mens du visper. Etter en stund øker du hastigheten.

Visp til en fast marengsrøre, og vend inn vaniljesukker og maisstivelse. Hell røren i en sprøytepose, og sprøyt ut 8 marengser på en plate med bakepapir.

Stek marengsene i nedre delen av ovnen i ca. 2 timer. Slå av ovnen, men ikke ta ut marengsene.

I mellomtiden lager du blåbærmoussen. Kok opp blåbær og syltesukker i ca. 4 minutter. La blandingen stå i kjøleskap i 1–2 timer til den er helt kald.

Visp fløten, og vend den inn i den kalde blåbærgeleen litt om gangen. Rør til moussen har fått en jevn konsistens. Oppbevares i kjøleskap. Visp opp litt før servering for å få en fyldigere konsistens.

Lag et lite hull i midten av pavlovaen. Sprøyt eller legg opp moussen med skje i midten av hver pavlova. Strø over litt smakstilsatt sukker.

Tips! Hvis du ikke vil ha en vegansk dessert, bruker du 4 eggehviter, 3 dl sukker, 1 ts vaniljesukker og 1 ss maisstivelse til pavlovaen og kremfløte til blåbærmoussen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder.

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Sylting og safting

Det er både enkelt og godt å lage sitt eget syltetøy og sin egen saft. Sukkeret fremhever smaken på bærene og frukten du bruker, og sørger for at mesterverket ditt holder seg lenger.

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker!

Chutney - kryddersterk smakstilsetning

Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning.