Pepperkakedrivhus

Lag ditt eget drivhus av pepperkakedeig til å ha inne. Med dette lekre pepperkakedrivhuset kommer du til å imponere familie og venner.

ca. 5 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pepperkakedeig
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Lys Sirup
400 g smør
3 egg
2 l hvetemel
2 ts natron
2 ss (eller litt mer) malt kanel
2 ss (eller litt mer) malt nellik
2 ts malt ingefær
1 klype salt

Tørr karamell til montering av hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker

Vindu
22 stk gelatinark

Glasur
3 stk eggehvite
10-131/2 dl Dansukker Økologisk Melis

Instruktioner

Smelt sammen sukker, sirup og smør i en kasserolle og avkjøl helt.

Visp i eggene for hånd.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og hell deigvæske i midten. Jobb sammen med en tresleiv først og kna deretter deigen for hånd i noen minutter.

Del deigen i seks deler og trykk dem flate. Pakk deigen godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 175 °C.

Kjevle ut deigen i rektangler og skjær ca. 1 cm utenfor malen (ettersom
kaken krymper litt i ovnen). Ikke legg biter av ulik størrelse på platene ettersom de trenger ulik tid i ovnen.

Ta bitene ut av ovnen så snart de er gyllenbrune. Skjær forsiktig ut vinduene og rammene mens bitene er varme og avkjøl.

Montering med karamell: Ta fram et skjærebrett eller fat til å bygge huset på. Varm en stekepanne på middelhøy varme. Strø tynne lag med sukker til de smelter og fortsett til alt sukkeret er en ravfarget karamell. Rør innimellom med en tresleiv og senk til komfyrens laveste temperatur.

Begynn med å installere vinduer, dvs. gelatinblad. Start med de 16 stk som tilsammen utgjør taket på drivhuset. Drypp karamell rundt vinduspartiet og trykk deretter fast gelatinbladet forsiktig uten å berøre karamellen. Gjør det samme med resten av vinduene.

Sett deretter sammen en gavl og en sidevegg ved å dryppe karamell på sidene og sette dem sammen. Gavlen skal være ytterst. Vær gjerne to personer når huset skal monteres.

Dypp kortsiden på motsatte gavl i karamell og fest den mot den samme sideveggen. Nå har du en hestesko som er stabil. Legg i eventuell lysslynge (LED) og grønne krukker og dra ut tilstrekkelig med ledning slik at det er nok til uttaket.

Dypp den andre sideveggens kortsider og lim dem fast i gavlene.

Sett deretter fast dørene slik at de står halvt åpne. Sett fast vinduene på toppen, og bruk innsiden som støtte til å holde takvinduene åpne.

Glasur: Visp eggehvite og melis til en fast marengs. Sprøyt luftige snøtopper langs gavlene og i de nedre vinduspartiene. 

Maler til drivhuset finner du her »

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.