Pepperkakedrivhus

Lag ditt eget drivhus av pepperkakedeig til å ha inne. Med dette lekre pepperkakedrivhuset kommer du til å imponere familie og venner.

ca. 5 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pepperkakedeig
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Lys Sirup
400 g smør
3 egg
2 l hvetemel
2 ts natron
2 ss (eller litt mer) malt kanel
2 ss (eller litt mer) malt nellik
2 ts malt ingefær
1 klype salt

Tørr karamell til montering av hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker

Vindu
22 stk gelatinark

Glasur
3 stk eggehvite
10-131/2 dl Dansukker Økologisk Melis

Instruktioner

Smelt sammen sukker, sirup og smør i en kasserolle og avkjøl helt.

Visp i eggene for hånd.

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og hell deigvæske i midten. Jobb sammen med en tresleiv først og kna deretter deigen for hånd i noen minutter.

Del deigen i seks deler og trykk dem flate. Pakk deigen godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Sett ovnen på 175 °C.

Kjevle ut deigen i rektangler og skjær ca. 1 cm utenfor malen (ettersom
kaken krymper litt i ovnen). Ikke legg biter av ulik størrelse på platene ettersom de trenger ulik tid i ovnen.

Ta bitene ut av ovnen så snart de er gyllenbrune. Skjær forsiktig ut vinduene og rammene mens bitene er varme og avkjøl.

Montering med karamell: Ta fram et skjærebrett eller fat til å bygge huset på. Varm en stekepanne på middelhøy varme. Strø tynne lag med sukker til de smelter og fortsett til alt sukkeret er en ravfarget karamell. Rør innimellom med en tresleiv og senk til komfyrens laveste temperatur.

Begynn med å installere vinduer, dvs. gelatinblad. Start med de 16 stk som tilsammen utgjør taket på drivhuset. Drypp karamell rundt vinduspartiet og trykk deretter fast gelatinbladet forsiktig uten å berøre karamellen. Gjør det samme med resten av vinduene.

Sett deretter sammen en gavl og en sidevegg ved å dryppe karamell på sidene og sette dem sammen. Gavlen skal være ytterst. Vær gjerne to personer når huset skal monteres.

Dypp kortsiden på motsatte gavl i karamell og fest den mot den samme sideveggen. Nå har du en hestesko som er stabil. Legg i eventuell lysslynge (LED) og grønne krukker og dra ut tilstrekkelig med ledning slik at det er nok til uttaket.

Dypp den andre sideveggens kortsider og lim dem fast i gavlene.

Sett deretter fast dørene slik at de står halvt åpne. Sett fast vinduene på toppen, og bruk innsiden som støtte til å holde takvinduene åpne.

Glasur: Visp eggehvite og melis til en fast marengs. Sprøyt luftige snøtopper langs gavlene og i de nedre vinduspartiene. 

Maler til drivhuset finner du her »

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.