Ingredienser
Pepperkakedeig
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Lys Sirup
400 g smør
3 egg
2 l hvetemel
2 ts natron
2 ss (eller litt mer) malt kanel
2 ss (eller litt mer) malt nellik
2 ts malt ingefær
1 klype salt
Tørr karamell til montering av hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker
Vindu
22 stk gelatinark
Glasur
3 stk eggehvite
10-131/2 dl Dansukker Økologisk Melis
Instruktioner
Smelt sammen sukker, sirup og smør i en kasserolle og avkjøl helt.
Visp i eggene for hånd.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og hell deigvæske i midten. Jobb sammen med en tresleiv først og kna deretter deigen for hånd i noen minutter.
Del deigen i seks deler og trykk dem flate. Pakk deigen godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 175 °C.
Kjevle ut deigen i rektangler og skjær ca. 1 cm utenfor malen (ettersom
kaken krymper litt i ovnen). Ikke legg biter av ulik størrelse på platene ettersom de trenger ulik tid i ovnen.
Ta bitene ut av ovnen så snart de er gyllenbrune. Skjær forsiktig ut vinduene og rammene mens bitene er varme og avkjøl.
Montering med karamell: Ta fram et skjærebrett eller fat til å bygge huset på. Varm en stekepanne på middelhøy varme. Strø tynne lag med sukker til de smelter og fortsett til alt sukkeret er en ravfarget karamell. Rør innimellom med en tresleiv og senk til komfyrens laveste temperatur.
Begynn med å installere vinduer, dvs. gelatinblad. Start med de 16 stk som tilsammen utgjør taket på drivhuset. Drypp karamell rundt vinduspartiet og trykk deretter fast gelatinbladet forsiktig uten å berøre karamellen. Gjør det samme med resten av vinduene.
Sett deretter sammen en gavl og en sidevegg ved å dryppe karamell på sidene og sette dem sammen. Gavlen skal være ytterst. Vær gjerne to personer når huset skal monteres.
Dypp kortsiden på motsatte gavl i karamell og fest den mot den samme sideveggen. Nå har du en hestesko som er stabil. Legg i eventuell lysslynge (LED) og grønne krukker og dra ut tilstrekkelig med ledning slik at det er nok til uttaket.
Dypp den andre sideveggens kortsider og lim dem fast i gavlene.
Sett deretter fast dørene slik at de står halvt åpne. Sett fast vinduene på toppen, og bruk innsiden som støtte til å holde takvinduene åpne.
Glasur: Visp eggehvite og melis til en fast marengs. Sprøyt luftige snøtopper langs gavlene og i de nedre vinduspartiene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?