Ingredienser
Pepperkakedeig
2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Lys Sirup
400 g smør
3 egg
2 l hvetemel
2 ts natron
2 ss (eller litt mer) malt kanel
2 ss (eller litt mer) malt nellik
2 ts malt ingefær
1 klype salt
Tørr karamell til montering av hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker
Vindu
22 stk gelatinark
Glasur
3 stk eggehvite
10-131/2 dl Dansukker Økologisk Melis
Instruktioner
Smelt sammen sukker, sirup og smør i en kasserolle og avkjøl helt.
Visp i eggene for hånd.
Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og hell deigvæske i midten. Jobb sammen med en tresleiv først og kna deretter deigen for hånd i noen minutter.
Del deigen i seks deler og trykk dem flate. Pakk deigen godt inn i plast og legg i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 175 °C.
Kjevle ut deigen i rektangler og skjær ca. 1 cm utenfor malen (ettersom
kaken krymper litt i ovnen). Ikke legg biter av ulik størrelse på platene ettersom de trenger ulik tid i ovnen.
Ta bitene ut av ovnen så snart de er gyllenbrune. Skjær forsiktig ut vinduene og rammene mens bitene er varme og avkjøl.
Montering med karamell: Ta fram et skjærebrett eller fat til å bygge huset på. Varm en stekepanne på middelhøy varme. Strø tynne lag med sukker til de smelter og fortsett til alt sukkeret er en ravfarget karamell. Rør innimellom med en tresleiv og senk til komfyrens laveste temperatur.
Begynn med å installere vinduer, dvs. gelatinblad. Start med de 16 stk som tilsammen utgjør taket på drivhuset. Drypp karamell rundt vinduspartiet og trykk deretter fast gelatinbladet forsiktig uten å berøre karamellen. Gjør det samme med resten av vinduene.
Sett deretter sammen en gavl og en sidevegg ved å dryppe karamell på sidene og sette dem sammen. Gavlen skal være ytterst. Vær gjerne to personer når huset skal monteres.
Dypp kortsiden på motsatte gavl i karamell og fest den mot den samme sideveggen. Nå har du en hestesko som er stabil. Legg i eventuell lysslynge (LED) og grønne krukker og dra ut tilstrekkelig med ledning slik at det er nok til uttaket.
Dypp den andre sideveggens kortsider og lim dem fast i gavlene.
Sett deretter fast dørene slik at de står halvt åpne. Sett fast vinduene på toppen, og bruk innsiden som støtte til å holde takvinduene åpne.
Glasur: Visp eggehvite og melis til en fast marengs. Sprøyt luftige snøtopper langs gavlene og i de nedre vinduspartiene.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?
Fredagskos
Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Lad opp til helgen ved å slappe av i TV-sofaen sammen med familie, venner og noe ekstra godt. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!
Varmer godt på kalde dager
Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.
Bakst med eple og pære
Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter. Du finner her oppskrifter på blant annet smaksrik pæregalette med chèvre og saftige eplemunker.
Chutney - kryddersterk smakstilsetning
Chutney har sin opprinnelse i den indiske kjøkkenet og består normalt av innkokt frukt, sukker og krydder. Chutney passer til det meste og er en kryddersterk smakstilsetning. Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på chutneyer som du kan bruke i matlagingen.
Deilige epler
Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.
Godsaker med Muscovadorørsukker
Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme. Server til nybrygget kaffe, og nyt!