Pepperkakehus

Karakter (10 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort egg
2 ts knust nellik
1 ts knust ingefær
1 ts kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Instruktioner

Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen og la det avkjøles. Rør egget i. Løs opp bakepulveret i litt vann og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Så tilsetter du melet og rører deigen godt sammen. La den stå over natten.

Last ned pepperkakehuset som PDF-fil her. Tegn malene til huset over på tykk kartong eller kraftig plast. Sett ovnen på 175 °C.

Kjevl ut deigen i ca. 3 mm tykkelse på bakepapir. Legg malene på deigen og skjær ut de ulike delene. Ta bort overflødig deig. Skjær eventuelt ut vinduer, men det er enklere å sprøyte glasur på for å markere vinduer.

Større deler stekes midt i ovnen i 10–15 minutter, mindre deler stekes i 5–7 minutter. Legg malene på de bakte delene slik at målene stemmer. Skjær eventuelt til kantene slik at de blir rette.

Når delene er avkjølt, settes de sammen med glasur. Både huset, taket og skorsteinen settes sammen hver for seg.

Når glasuren på de ulike delene er stivnet, setter man taket på huset og deretter "murer" man fast skorsteinen.
 

Glasur til pepperkakehus
1 eggehvite
2 kryddermål eddiksprit
3 1/2 – 4 dl Dansukker Melis

Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med miksmaster. Bruk glasuren til å skjøte og pynte pepperkakehuset.

Se film: Slik lager du glasur

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.