Pepperkakehus

Pepperkakehus

Pepperkakehus
Stemmer: (3stemmer)

Ingredienser

2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort egg
2 ts knust nellik
1 ts knust ingefær
1 ts kanel
ca. 8 dl hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen og la det avkjøles. Rør egget i. Løs opp bakepulveret i litt vann og rør det sammen med de øvrige ingrediensene. Så tilsetter du melet og rører deigen godt sammen. La den stå over natten.

Last ned pepperkakehuset som PDF-fil her. Tegn malene til huset over på tykk kartong eller kraftig plast. Sett ovnen på 175 °C.

Kjevl ut deigen i ca. 3 mm tykkelse på bakepapir. Legg malene på deigen og skjær ut de ulike delene. Ta bort overflødig deig. Skjær eventuelt ut vinduer, men det er enklere å sprøyte glasur på for å markere vinduer.

Større deler stekes midt i ovnen i 10–15 minutter, mindre deler stekes i 5–7 minutter. Legg malene på de bakte delene slik at målene stemmer. Skjær eventuelt til kantene slik at de blir rette.

Når delene er avkjølt, settes de sammen med glasur. Både huset, taket og skorsteinen settes sammen hver for seg.

Når glasuren på de ulike delene er stivnet, setter man taket på huset og deretter "murer" man fast skorsteinen.
 

Glasur til pepperkakehus
1 eggehvite
2 kryddermål eddiksprit
3 1/2 – 4 dl Dansukker Melis

Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med miksmaster. Bruk glasuren til å skjøte og pynte pepperkakehuset.

 

Se film: Slik lager du glasur

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;