Pepperkakelengde

Julens saftigste og mest krydrede lengde. Sett fram og la gjestene bryte av stykker selv. Farlig god!

ca. 12 porsjoner

ca. 2 timer + 40 minutter i ovn

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Hvetedeig
25 g gjær
2 dl melk
75 g romtemperert smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme, malt
6–7 dl hvetemel

Fyll
100 g romtemperert smør
1 dl Dansukker Brun Farin 
2 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær

Pensling
1 egg

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om. Rør inn smør, sukker og kardemomme. Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen. Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.

Lag fyllet. Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.

Hvelv deigen over på et lett melet bakebord. Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse. Fordel fyllet jevnt over deigen. Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers. Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.

Sett ovnen på 175 °C.

Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter. Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.

La brødet avkjøles i formen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.