Ingredienser
Hvetedeig
25 g gjær
2 dl melk
75 g romtemperert smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme, malt
6–7 dl hvetemel
Fyll
100 g romtemperert smør
1 dl Dansukker Brun Farin
2 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær
Pensling
1 egg
Instruktioner
Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om. Rør inn smør, sukker og kardemomme. Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen. Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.
Lag fyllet. Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.
Hvelv deigen over på et lett melet bakebord. Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse. Fordel fyllet jevnt over deigen. Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers. Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.
Sett ovnen på 175 °C.
Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter. Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.
La brødet avkjøles i formen.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.