Pepperkakelengde

Julens saftigste og mest krydrede lengde. Sett fram og la gjestene bryte av stykker selv. Farlig god!

ca. 12 porsjoner

ca. 2 timer + 40 minutter i ovn

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Hvetedeig
25 g gjær
2 dl melk
75 g romtemperert smør
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts kardemomme, malt
6–7 dl hvetemel

Fyll
100 g romtemperert smør
1 dl Dansukker Brun Farin 
2 ts malt kanel
1 ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær

Pensling
1 egg

Instruktioner

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken til den er fingervarm, tilsett deretter gjæren og rør om. Rør inn smør, sukker og kardemomme. Tilsett mel litt om gangen og kna deigen til den slipper bollen. Dekk over bollen med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. 1 time.

Lag fyllet. Visp sammen smør, brun farin og krydder til en kremet konsistens. Smør en brødform på ca. 30 cm.

Hvelv deigen over på et lett melet bakebord. Kjevle ut deigen til et rektangel med ca 0,5 cm tykkelse. Fordel fyllet jevnt over deigen. Del deigen i 20 rektangler ved å skjære den i fire like store remser på langs, og i fem like store remser på tvers. Plasser bitene ved siden av hverandre i formen og la heve under et klede i 45 minutter.

Sett ovnen på 175 °C.

Pensle brødet med sammenvispet egg. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 35–40 minutter. Pass på at brødet ikke blir for mørkt under steking. Dekk over med aluminiumsfolie hvis du ser at toppen begynner å bli for mye stekt.

La brødet avkjøles i formen.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.