Pepperkakelykter

PT1H

2,5-3 timer + én natt i kjøleskapet

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pepperkakedeig
200 g smør
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 egg
1 1/2 ts natron
2 ts malt kryddernellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel

Montering
3 dl smeltet Dansukker Sukker

Glasur til dekorasjon
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
4 dl Dansukker Melis

Instruktioner

Smelt smør sammen med sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget.

Løs opp natron i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet.

Tilsett hvetemel, og arbeid sammen til en deig. La hvile over natten.

Sett ovnen på 175 °C, og ta deigen ut av kjøleskapet en stund før du skal kjevle den ut.

Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk på bakepapir. Stikk ut eller skjær til ønsket form, og fjern overflødig deig.
Last ned mal til lykten »
Last ned mal til minihus »

Stekes midt i ovnen i 5–7 minutter. Skjær kantene rette om nødvendig. Avkjøles.

Smelt sukker i en gryte på komfyren, og sett sammen lyktene/småhusene. Vær forsiktig, det er lett å brenne seg. La stå for å stivne.

I mellomtiden lager du glasur til dekorasjon. Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp. Fyll i en sprøytepose, og dekorer.

Se film: Slik lager du glasur

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.