Pepperkakelykter

2,5-3 timer + én natt i kjøleskapet

Karakter (0 st)

Ingredienser

Pepperkakedeig
200 g smør
2 1/2 dl Dansukker Sukker
2 dl Dansukker Lys Sirup
1 egg
1 1/2 ts natron
2 ts malt kryddernellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel

Montering
3 dl smeltet Dansukker Sukker

Glasur til dekorasjon
1 eggehvite
2 krm eddiksprit
4 dl Dansukker Melis

Instruktioner

Smelt smør sammen med sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget.

Løs opp natron i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet.

Tilsett hvetemel, og arbeid sammen til en deig. La hvile over natten.

Sett ovnen på 175 °C, og ta deigen ut av kjøleskapet en stund før du skal kjevle den ut.

Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk på bakepapir. Stikk ut eller skjær til ønsket form, og fjern overflødig deig.
Last ned mal til lykten »
Last ned mal til minihus »

Stekes midt i ovnen i 5–7 minutter. Skjær kantene rette om nødvendig. Avkjøles.

Smelt sukker i en gryte på komfyren, og sett sammen lyktene/småhusene. Vær forsiktig, det er lett å brenne seg. La stå for å stivne.

I mellomtiden lager du glasur til dekorasjon. Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp. Fyll i en sprøytepose, og dekorer.

Se film: Slik lager du glasur

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.