Pepperkakelykter

2,5-3 timer + én natt i kjøleskapet
Pepperkakelykter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Pepperkakedeig

    • 200 g smør
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 egg
    • 1 1/2 ts natron
    • 2 ts malt kryddernellik
    • 1 ts malt ingefær
    • 1 ts malt kanel
    • ca. 8 dl hvetemel

    Montering

    • 3 dl smeltet Dansukker Sukker

    Glasur til dekorasjon

    • 1 eggehvite
    • 2 krm eddiksprit
    • 4 dl Dansukker Melis

    Smelt smør sammen med sukker og sirup. Rør til det er avkjølt. Tilsett egget.

    Løs opp natron i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet.

    Tilsett hvetemel, og arbeid sammen til en deig. La hvile over natten.

    Sett ovnen på 175 °C, og ta deigen ut av kjøleskapet en stund før du skal kjevle den ut.

    Kjevle ut deigen ca. 3 mm tykk på bakepapir. Stikk ut eller skjær til ønsket form, og fjern overflødig deig.
    Last ned mal til lykten »
    Last ned mal til minihus »

    Stekes midt i ovnen i 5–7 minutter. Skjær kantene rette om nødvendig. Avkjøles.

    Smelt sukker i en gryte på komfyren, og sett sammen lyktene/småhusene. Vær forsiktig, det er lett å brenne seg. La stå for å stivne.

    I mellomtiden lager du glasur til dekorasjon. Visp sammen ingrediensene til en fast, seig røre med elektrisk visp. Fyll i en sprøytepose, og dekorer.

     

    Se film: Slik lager du glasur

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker