Pepperkakemuffins

Pepperkakemuffins med luftig glasur og julerøde tyttebær. Bak disse herlige minimuffinsene i små, dekorative former.

ca. 24 små muffins

PT55M

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

3 egg
2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl rapsolje
2 1/4 dl hvetemel
1 1/2 ts malt kanel
2 krm malt ingefær
2 krm malt kryddernellik
1/2 ts natron
1/2 ts salt
75 g frosne tyttebær
1 ts maisstivelse

Glasur
200 g kremost
2 ss Dansukker Lys Sirup
2/3 dl Dansukker Økologisk Melis

Pynt
frosne tyttebær

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Visp sammen egg og sukker til en porøs røre. Rør inn oljen. Bland de tørre ingrediensene og vend ned i røren.

Bland tyttebær og maisstivelse i en skål. Fyll 24 små muffinsformer 2/3 fulle med pepperkakerøren og trykk tyttebærene ned i formene.

Stek i nedre del av ovnen i ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle seg mens du lager klar glasuren.

Visp kremosten og tilsett sirup og melis. Visp til du får en tykk krem som du deretter fyller i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt glasuren på muffinsene og pynt med frosne tyttebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.