Pepperkakeparfait med tyttebær

Denne pepperkakeparfaiten er en herlig avslutning på julemiddagen. Desserten kan lages klar god tid i forveien, og smaker friskt av tyttebær.

8 porsjoner

1 time + 4 timer i fryser

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Karamellsaus
2 dl Dansukker Demerarasukker
3 ss Dansukker Lys Sirup
30 g smør
2 dl kremfløte

Pepperkakeparfait
6 eggeplommer
1 dl Dansukker Melis
1/2 dl Dansukker Glykosesirup
6 dl kremfløte
150 g (1 pk.) pepperkaker

Pynt 
50 tyttebær

Instruktioner

Begynn med karamellsausen. Bland rørsukker, sirup og smør i en tykkbunnet kasserolle. La koke i ca. 2 minutter til blandingen begynner å karamellisere seg eller tykne litt.

Hell i fløten litt etter litt (vær forsiktig så det ikke skvetter), og tilsett ønsket smakstilsetning.

Kok videre i ca. 4 minutter og la deretter blandingen avkjøle seg.

Lag parfaiten. Visp eggeplommer, sukker og glykosesirup luftig.

Visp kremfløten i en annen bolle, og bland eggedosisen med kremen.

Miks pepperkakene og legg et lag i bunnen av en plastfoliekledd brødform. Hell over et lag med parfait, og ringle over karamellsaus. Rør litt slik at det blir spor av karamellsaus i parfaiten. Gjenta og pynt til slutt med pepperkakesmuler.

La stå i fryseren i 4–5 timer. Ta ut av fryseren ca. 20 minutter før servering, og pynt med tyttebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.