Pepperkakesnitter med parmesan og flaksalt

Pepperkakesnitter som tar gløggfesten til nye høyder. Bak pepperkaker på en ny måte med parmesan og flaksalt og overrask dine venner med resultatet!

ca. 70 stk.

PT25M

20 minutter

Karakter (0 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Pepperkakedeig
200 g smør 
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1 1/2 ts natron 
2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel

Topping
150 g parmesan
Flaksalt
sammenvispet egg

 

Instruktioner

Lag pepperkakedeigen dagen før.

Smelt smør, sirup og sukker. Rør til det er avkjølt og tilsett så egget.

Løs opp natronet i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet. Tilsett hvetemel og arbeid sammen til en deig. La hvile over natten. 

Sett ovnen på 175 °C varmluft. 

Kjevle ut deigen til tynne lengder som du pensler med pisket egg.

Riv parmesan og bland med flaksalt. Strø rikelig med parmesan over lengdene.

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.