Pepperkakesnitter med parmesan og flaksalt

Pepperkakesnitter som tar gløggfesten til nye høyder. Bak pepperkaker på en ny måte med parmesan og flaksalt og overrask dine venner med resultatet!

ca. 70 stk.

20 minutter

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Pepperkakedeig
200 g smør 
2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
1 stort egg
1 1/2 ts natron 
2 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
1 ts malt kanel
ca. 8 dl hvetemel

Topping
150 g parmesan
Flaksalt
sammenvispet egg

 

Instruktioner

Lag pepperkakedeigen dagen før.

Smelt smør, sirup og sukker. Rør til det er avkjølt og tilsett så egget.

Løs opp natronet i litt vann, og rør det inn sammen med krydderet. Tilsett hvetemel og arbeid sammen til en deig. La hvile over natten. 

Sett ovnen på 175 °C varmluft. 

Kjevle ut deigen til tynne lengder som du pensler med pisket egg.

Riv parmesan og bland med flaksalt. Strø rikelig med parmesan over lengdene.

Stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes. Spiskammers, kjøleskap og fryser skal fylles med alle slags kaker for å dekke hvert minste behov for noe å bite i foran TV-en, i juleselskapene og under åpningen av julegavene.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler. Uansett om du liker det klassiske julegodteriet eller de mer avanserte alternativene – vi har oppskriftene.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke la dem være en del av julepynten i fine bokser og skåler.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader? Så åpne ditt eget juleverksted i kjøkkenet, og kjenn at julestemningen sprer seg når du lager godteri og pakker inn gaver.

Juledesserter

Midt på vinteren dufter det av klementiner og safran, dufter som gir oss assosiasjoner til steder der det ikke er like mørkt og kaldt som her i nord. Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Juledrikker

Julehøytiden byr på mange anledninger til å treffes og mingle, med noe godt å drikke i hånden. Her er forslag til juledrikker for både store og små.