Piknikhorn med skinke

32 stykker
Piknikhorn med skinke
(0)

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1 1/2 dl flytende margarin
1/2 dl sesamfrø
1 dl hvetekim
2 ts salt
2 ss Dansukker Lys Sirup
2 egg
ca. 16 dl hvetemel

Fyll
16 skiver røkt skinke
32 skiver ost
1 rød paprika

Smuldre gjæren i en bolle. Hell over vannet, og rør til gjæren er oppløst. Tilsett margarin, sesamfrø, hvetekim, salt, sirup og egg. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 30 minutter. I mellomtiden forbereder du fyllet. Skyll paprikaen og fjern stilkfestet og kjernene. Skjær lange biter av paprikaen. Del skinkeskivene i to. Legg deigen på melet bakebord, og arbeid den smidig. Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut hver del til en rund leiv som skjæres i åtte trekanter. Legg en osteskive, en halv skinkeskive og en bit paprika på den brede delen av hver trekant. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Bøy hvert horn til en halvmåne. Legg dem på stekeplatemed bakepapir. La deigen heve i 20 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og strø på sesamfrø. Stekes i nedre del av ovnen ved 250 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist under klede. Hornene egner seg godt til frysing.

Tips: Får du ikke tak i hvetekim, bruk havrekli isteden.