Pinocchiokake

Pinocchiokake, Kvæfjordkake, Verdens beste... Kjært barn har mange navn, og det gjelder også denne flotte festkaken!

10–12 stykker

ca. 2 timer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Sitron- og hylleblomstcurd
1 dl konsentrert hylleblomstsaft
1 dl sitronsaft
2 eggeplommer
1 egg
3 dl Dansukker Syltesukker
75 g smør, romtemperert

Kake
100 g smør, romtemperert
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
5 eggeplommer
1 dl melk
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver

Marengs
5 eggehviter
2 1/2 dl Dansukker Sukker

Topping
5 dl kremfløte
1 liter jordbær
valgfrie bær og spiselige blomster

Instruktioner

Begynn med curden. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smøret, i en kasserolle. La småkoke i 3 minutter under visping. Sett kasserollen til side og tilsett smøret litt etter litt. Sil gjennom en finmasket sil.

Hell over på et varmt, rent glass som du setter i kjøleskapet.

Lag kaken. Sett ovnen på 150 °C over- og undervarme. Kle en form på ca. 40 x 40 cm med bakepapir. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett eggeplommene én etter én og rør om etter hver eggeplomme. Tilsett deretter melken. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i røren. Rør til en jevn røre som du deretter stryker utover stekebrettet.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til du får en hard marengs. Fordel marengsen litt ujevnt over bunnen.

Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del kaken på midten.

Pisk kremfløten, skyll jordbærene og skjær dem i biter. Smør et lag med krem utover en av bunnene. Sprinkle over curd og strø over jordbær. Legg på neste bunn, smør utover et lag med krem og sprinkle over curd.

Dekorer med valgfrie bær og spiselige blomster.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.