Pinocchiokake - Oppskrifter

Pinocchiokake

10–12 stykker ca. 2 timer
Pinocchiokake, Kvæfjordkake, Verdens beste... Kjært barn har mange navn, og det gjelder også denne flotte festkaken!
Pinocchiokake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sitron- og hylleblomstcurd

    • 1 dl konsentrert hylleblomstsaft
    • 1 dl sitronsaft
    • 2 eggeplommer
    • 1 egg
    • 3 dl Dansukker Syltesukker
    • 75 g smør, romtemperert

    Kake

    • 100 g smør, romtemperert
    • 1 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 5 eggeplommer
    • 1 dl melk
    • 2 dl hvetemel
    • 2 ts bakepulver

    Marengs

    • 5 eggehviter
    • 2 1/2 dl Dansukker Sukker

    Topping

    • 5 dl kremfløte
    • 1 liter jordbær
    • valgfrie bær og spiselige blomster

    Begynn med curden. Bland alle ingrediensene, bortsett fra smøret, i en kasserolle. La småkoke i 3 minutter under visping. Sett kasserollen til side og tilsett smøret litt etter litt. Sil gjennom en finmasket sil.

    Hell over på et varmt, rent glass som du setter i kjøleskapet.

    Lag kaken. Sett ovnen på 150 °C over- og undervarme. Kle en form på ca. 40 x 40 cm med bakepapir. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett eggeplommene én etter én og rør om etter hver eggeplomme. Tilsett deretter melken. Bland hvetemel og bakepulver i en bolle, og vend det inn i røren. Rør til en jevn røre som du deretter stryker utover stekebrettet.

    Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp til du får en hard marengs. Fordel marengsen litt ujevnt over bunnen.

    Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter. Avkjøl på rist og del kaken på midten.

    Pisk kremfløten, skyll jordbærene og skjær dem i biter. Smør et lag med krem utover en av bunnene. Sprinkle over curd og strø over jordbær. Legg på neste bunn, smør utover et lag med krem og sprinkle over curd.

    Dekorer med valgfrie bær og spiselige blomster.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker

    ;