Pistasjkaramell - Oppskrifter

Pistasjkaramell

ca. 45 stk. 45 min.
Pistasjkaramell er julens kanskje beste godteri. Smaksett med pistasjnøtter for å få seige karameller med crunch fra nøttene.
Pistasjkaramell
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 ss Dansukker Glykosesirup
  • 50 g pistasjnøtter

Bland samtlige ingredienser, med unntak av pistasjnøttene, i en tykkbunnet kasserolle. Kok til røren er 125 °C eller ta en kuletest.

Hakk i mellomtiden pistasjnøttene og tilsett dem i karamellrøren når den har fått riktig temperatur. Smør en form på ca. 18 x 25 cm med olje, og hell i karamellrøren. La stå i ett døgn. Kutt karamellen i biter som du pakker inn i matpapir eller cellofan.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;