Ingredienser
Galette
100 g smør, romtemperert
1 egg
2 1/2 dl hvetemel
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1/4 ts salt
Fyll
75 g mandelmasse
25 g smør
1/4 ts nystøtt kardemomme
3 store plommer
Pynt
Mandelflak
Dansukker Melis
Instruktioner
Arbeid raskt sammen alle ingrediensene til galetten i en foodprosessor eller for hånd. La hvile i kjøleskapet ca. 30 min.
Lag fyllet i mellomtiden. Riv mandelmasse og visp sammen med smør og kardemomme, sett til side. Skyll, del og fjern steinen fra plommene. Skjær dem i båter.
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.
Kjevle ut deigen til en sirkel på et melet bakepapir, ca. 30 cm i diameter. Bre fyllet utover midten av sirkelen og legg plommebåtene i et pent mønster oppå fyllet. Brett inn kantene, pensle med vann og strø over mandelflak.
Stek midt i ovnen i ca. 30–35 minutter, til galetten er gyllen. La avkjøles og sikt over melis før servering. Server gjerne med vaniljeis.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.