Plommepai

En lekker plommepai med paideig både i bunnen og som topping. Fyll paien med herlige plommer eller det du liker best av bær eller frukter. En sommerklassiker!

6–8 porsjoner

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3 1/2–4 dl hvetemel
2 dl havregryn
ca. 6–7 plommer

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smør en rund paiform med ca. 25 cm diameter.

Smelt smøret og tilsett sukker, sirup, hvetemel og havregryn. Avkjøl litt.

Dekk formen med 2/3 av paideigen. Ta så mel på fingrene og trykk ut deigen langs kantene.

Skyll plommene og fjern kjernene. Skjær dem i båter og fordel dem over paiskallet. Smuldre over resten av paideigen.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Serveres med vaniljesaus eller -iskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Julebakst

Endelig tid for julebakst! Bak vakre kaker som skal nytes.

Julegodteri

Julegodteri er obligatorisk for alle som er glad i søtsaker. Sett frem et godterifat med hjemmelaget toffee, karameller, konfekt og trøfler.

Julens småkaker

Julens kaker er så mye mer enn bare pepperkaker! Klassiske småkaker med en julete vri passer perfekt til julekosen på et pent fat eller som små julegaver for den kreative.

Julens beste pakke

De absolutt fineste julegavene å gi og få er de som er laget for hånd og fylt med glede. Og hva er vel mer fylt av kjærlighet enn lekre søtsaker, julete kaker og deilige marmelader?

Juledesserter

Her finner du flere gode smakskombinasjoner som du kan overraske med i julematen.

Julens beste oppskrifter

Tiden rundt jul er vel den koseligste tiden på året. Her finner du julens bakverk, godteri, pynt, drikker, mat og desserter.