Plommepai

En lekker plommepai med paideig både i bunnen og som topping. Fyll paien med herlige plommer eller det du liker best av bær eller frukter. En sommerklassiker!

6–8 porsjoner

ca. 1 time

Karakter (0 stk)

Ingredienser

200 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3 1/2–4 dl hvetemel
2 dl havregryn
ca. 6–7 plommer

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smør en rund paiform med ca. 25 cm diameter.

Smelt smøret og tilsett sukker, sirup, hvetemel og havregryn. Avkjøl litt.

Dekk formen med 2/3 av paideigen. Ta så mel på fingrene og trykk ut deigen langs kantene.

Skyll plommene og fjern kjernene. Skjær dem i båter og fordel dem over paiskallet. Smuldre over resten av paideigen.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Serveres med vaniljesaus eller -iskrem.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking.

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør. 

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varmer godt på kalde dager

Varme drikker er godt til alle årstider i det lunefulle nordiske klimaet vårt. Men først og fremst setter vi ordentlig pris på det varme etter at vi har vært på skitur om vinteren.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?