Plommepai - Oppskrifter

Plommepai

6–8 porsjoner ca. 1 time
En lekker plommepai med paideig både i bunnen og som topping. Fyll paien med herlige plommer eller det du liker best av bær eller frukter. En sommerklassiker!
Plommepai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 1 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 3 1/2–4 dl hvetemel
  • 2 dl havregryn
  • ca. 6–7 plommer

Sett ovnen på 175 °C varmluft.

Smør en rund paiform med ca. 25 cm diameter.

Smelt smøret og tilsett sukker, sirup, hvetemel og havregryn. Avkjøl litt.

Dekk formen med 2/3 av paideigen. Ta så mel på fingrene og trykk ut deigen langs kantene.

Skyll plommene og fjern kjernene. Skjær dem i båter og fordel dem over paiskallet. Smuldre over resten av paideigen.

Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter. Serveres med vaniljesaus eller -iskrem.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;