Poptarts

Poptarts er små, deilige paier fylt med hjemmelaget syltetøy. Poptarts blir lett den fineste kaken på festen!

ca. 10 stk.

1 time + 1 time i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Syltetøy

Paideig
100 g smør, romtemperatur
3 dl hvetemel
3 ss Dansukker Sukker
1/4 ts salt
3 ss vann

Glasur
1 1/2 dl bringebær (ca. 4 ts bringebærsaft)
2 dl Dansukker Melis

Pynt
spiselige blomster eller strøssel

Instruktioner

Begynn med syltetøyet. Lag deretter paideigen. Kna sammen alle ingrediensene til en smidig
deig. La stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et ca. 3 mm tykt rektangel på bakepapir. Skjær rektanglene i biter på ca. 5 x 8 cm og legg halvparten av dem på et brett med bakepapir. Legg en teskje med syltetøy på hver bit.

Lag tre snitt i midten av de andre rektanglene og legg dem som lokk over syltetøyet. Trykk kantene godt sammen med en gaffel. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl helt på rist.

Lag klar glasuren. Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Bland melis og bringebærsaft til riktig konsistens. Sprinkle over paiene. Pynt med spiselige blomster eller strøssel!

Tips. Bytt ut bringebærene med andre bær for å sette annen farge og smak på glasuren!

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.