Poptarts - Oppskrifter

Poptarts

ca. 10 stk. 1 time + 1 time i kjøleskap
Poptarts er små, deilige paier fylt med hjemmelaget syltetøy. Poptarts blir lett den fineste kaken på festen!
Poptarts
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Paideig

  • 100 g smør, romtemperatur
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ss Dansukker Sukker
  • 1/4 ts salt
  • 3 ss vann

Glasur

  • 1 1/2 dl bringebær (ca. 4 ts bringebærsaft)
  • 2 dl Dansukker Melis

Pynt

  • spiselige blomster eller strøssel

Begynn med syltetøyet. Lag deretter paideigen. Kna sammen alle ingrediensene til en smidig
deig. La stå i kjøleskapet i ca. 1 time.

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et ca. 3 mm tykt rektangel på bakepapir. Skjær rektanglene i biter på ca. 5 x 8 cm og legg halvparten av dem på et brett med bakepapir. Legg en teskje med syltetøy på hver bit.

Lag tre snitt i midten av de andre rektanglene og legg dem som lokk over syltetøyet. Trykk kantene godt sammen med en gaffel. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl helt på rist.

Lag klar glasuren. Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Bland melis og bringebærsaft til riktig konsistens. Sprinkle over paiene. Pynt med spiselige blomster eller strøssel!

Tips. Bytt ut bringebærene med andre bær for å sette annen farge og smak på glasuren!

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;