Ingredienser
Paideig
100 g smør, romtemperatur
3 dl hvetemel
3 ss Dansukker Sukker
1/4 ts salt
3 ss vann
Glasur
1 1/2 dl bringebær (ca. 4 ts bringebærsaft)
2 dl Dansukker Melis
Pynt
spiselige blomster eller strøssel
Instruktioner
Begynn med syltetøyet. Lag deretter paideigen. Kna sammen alle ingrediensene til en smidig
deig. La stå i kjøleskapet i ca. 1 time.
Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.
Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et ca. 3 mm tykt rektangel på bakepapir. Skjær rektanglene i biter på ca. 5 x 8 cm og legg halvparten av dem på et brett med bakepapir. Legg en teskje med syltetøy på hver bit.
Lag tre snitt i midten av de andre rektanglene og legg dem som lokk over syltetøyet. Trykk kantene godt sammen med en gaffel. Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl helt på rist.
Lag klar glasuren. Miks bringebærene og sil gjennom en finmasket sil. Bland melis og bringebærsaft til riktig konsistens. Sprinkle over paiene. Pynt med spiselige blomster eller strøssel!
Tips. Bytt ut bringebærene med andre bær for å sette annen farge og smak på glasuren!
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.