Porsjonsostekake lag på lag

5 porsjonsostekaker

2 1/2 time + 2 timer i fryseren

Karakter (44 stk)

Ingredienser

Småkaker
100 g smør
1 dl Dansukker Demerarasukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
2 1/2 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Fyll
3 eggeplommer
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
150 g naturell kremost
3 dl kremfløte
1 dl bringebær
Saften av 1/2 sitron, usprøytet
1 dl blåbær

Pynt
Bringebær
blåbær
sitronmelisse

Instruktioner

Start med småkaker. Sett ovnen på 200 °C.
Bland alle ingrediensene i en bolle, og kna sammen til en deig. Del deigen i 8 emner, og rull dem til lange stenger. Legg dem på stekeplate med bakepapir, og trykk dem lett ned. Stek i ca. 10 minutter.

Skjær lengdene til ruter mens de er varme. La avkjøles, og oppbevar kakene tørt.
Kjør 10 ruter i kjøkkenmaskin, og legg i 5 små runde former, 7 cm i diameter.

Visp eggeplommer, melis og vaniljesukker luftig. Tillsett kremosten. Visp kremfløten i en annen bolle, og bland dem sammen med eggeblandingen.

Fordel røren likt i tre ulike boller. Tilsett 1 dl miksede bringebær i den første bollen, saften av ½ sitron i den andre bollen og 1 dl miksede blåbær i den tredje bollen.

Fordel bringebærostekakemassen i de fem runde formene, og sett dem i fryseren i minst 30 minutter. Ta så ut formene, og ha på sitronostekakemassen. La stå i fryseren i minst 30 minutter. Ha til slutt på blåbærostekakemassen, og sett i fryseren i minst 2 timer.

Ta ut formene av fryseren 5–10 minutter før servering. Løsne kakene fra formene, og pynkt med friske bringebær, blåbær og sitronmelisse.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Muscovadotrøffel

Godsaker med Muscovadorørsukker

Dansukkers Fairtrade-merkede muscovadorørsukker utvinnes av sukkerrør fra Mauritius og har smaksnyanser av lakris. Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.

Varm sjokolade

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pærekake med rosmarin

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken! Med epler og pærer kan du lage både klassiske paier, spennende bakverk og nydelige desserter.

Eplemos

Deilige epler

Eplet er blant sommerens siste frukter – lekre, saftige og gode. Det er så mye de kan brukes til. Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Sjokolademakroner

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Tradisjonelt tyttebærsyltetøy

Lekkert med tyttebær

Tyttebær er bare lekkert! De kan dessuten brukes til mye forskjellig. Av tyttebær kan vi lage både gode kaker, syltetøy og drikker! Nedenfor finner du våre syrlige tyttebæroppskrifter.