Porsjonsostekake med bringebærtopp

4 porsjoner

Karakter (2 st)

Ingredienser

100 g knuste digestivekjeks
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 ts vaniljesukker
1/2 dl hakkede hasselnøtter, kan sløyfes
75 g smeltet smør eller margarin

Fyll
3 plater gelatin
3 dl kremfløte
1/2 dl tropisk nektar
1 dl Dansukker Sukker
1 dl kesam/kvarg eller kremost

Pynt
4 dl bringebær
2 dl vann
1/2 sitron, saften
1/4 dl Dansukker Sukker
3 plater gelatin

Instruktioner

Bland sammen ingrediensene til bunnen og trykk ut former. Sett dem i kjøleskap for å stivne.

Legg gelatinplatene til fyllet i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland kremfløte, nektar og sukker i en kjele og kok opp. Ta opp gelatinbladene av vannet og ha dem i den varme blandingen. La det avkjøles en del før kesam blandes i. Bre fyllet utover i formene, og sett dem i kjøleskap for å stivne.

Legg gelatinplatene til pynten i bløt i rikelig med kaldt vann i 5 minutter. Bland vann, sukker og sitronsaft i en kjele og kok opp. Ta kjelen av platen og rør inn gelatinplatene. Sett det til side for avkjøling. Fordel bringebærene på fyllet i formene. Hell på den nå avkjølte geleen. Sett dem i kjøleskap for å stivne.

Bringebærene kan byttes ut med jordbær eller blåbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.