Prinsessekaker - Oppskrifter

Prinsessekaker

4 stk.
Prinsessekaker
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

2 remser ca. 5 x 15 cm av kakebunnen

Oppskrift på kakebunn
2 egg
½ dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel
smør eller margarin samt hvetemel til formen
Dansukker Sukker til å strø på kaken

Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 dl matfløte
1 ss potetmel
1 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker

Fløtekrem
1 dl kremfløte
1 dl av vaniljekremen, se oppskrift ovenfor
¾ dl syltetøy, velg favoritten din

Pynt
Grønn marsipan
Dansukker Melis

Kakebunn:
Lag en form av folie eller bakepapir, 35 x 15 cm og plasser den på et stekebrett. Visp egg og begge sukkertypene til eggedosis. Tilsett hvetemelet og bland godt. Bre massen ut i formen, og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på kaken før den og hvelves på et bakepapir. Avkjøl.

Vaniljekrem:
Bland alt utenom vaniljesukkeret i en kasserolle og la småkoke på svak varme til kremen tykner. Avkjøl blandingen før vaniljesukkeret tilsettes.

Pisk fløten stiv. Bland vaniljekremen i fløten. Bred syltetøy på kakebunnen og et tynt lag fløtekrem. Legg den andre bunnen oppå fyllet. Fordel resten av fløtekremen på toppen. Kjevle ut marsipanen tynt. Legg marsipanleiven på fyllet og trykk forsiktig inn langs kanten på kaken. Sikt melis over marsipanen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;