Ingredienser
Oppskrift på kakebunn
2 egg
½ dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
4 ss hvetemel
smør eller margarin samt hvetemel til formen
Dansukker Sukker til å strø på kaken
Vaniljekrem
1 eggeplomme
1 dl matfløte
1 ss potetmel
1 ss Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
Fløtekrem
1 dl kremfløte
1 dl av vaniljekremen, se oppskrift ovenfor
¾ dl syltetøy, velg favoritten din
Pynt
Grønn marsipan
Dansukker Melis
Instruktioner
Kakebunn:
Lag en form av folie eller bakepapir, 35 x 15 cm og plasser den på et stekebrett. Visp egg og begge sukkertypene til eggedosis. Tilsett hvetemelet og bland godt. Bre massen ut i formen, og stek midt i ovnen ved 225 °C i ca. 5 minutter. Strø litt sukker på kaken før den og hvelves på et bakepapir. Avkjøl.
Vaniljekrem:
Bland alt utenom vaniljesukkeret i en kasserolle og la småkoke på svak varme til kremen tykner. Avkjøl blandingen før vaniljesukkeret tilsettes.
Pisk fløten stiv. Bland vaniljekremen i fløten. Bred syltetøy på kakebunnen og et tynt lag fløtekrem. Legg den andre bunnen oppå fyllet. Fordel resten av fløtekremen på toppen. Kjevle ut marsipanen tynt. Legg marsipanleiven på fyllet og trykk forsiktig inn langs kanten på kaken. Sikt melis over marsipanen.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Syltede sommergrønnsaker
Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Lag saft i sommer
Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider.

Blåbær – skogens beste bær
Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommeplukking
Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærluksus
Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.