Ingredienser
Bringebærsyltetøy
250 g bringebær
125 g Dansukker Syltesukker
Vaniljekrem
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
1/2 dl maisstivelse
25 g smør, romtemperert
Muffins
100 g smør
3/4 dl melk
2 egg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 ts vaniljesukker
2 1/4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
Pynt
marsipan
Dansukker Melis
50 g hvit sjokolade
Instruktioner
Start med bringebærsyltetøyet. Rens bringebærene og ha dem i en kasserolle sammen med syltesukkeret. La koke i 3–4 minutter.
Skum av syltetøyet. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk, og oppbevar kjølig.
Start med vaniljekremen. Skrap ut frøene i en vaniljestang og kok opp med melk.
Ta ut vaniljestangen. Visp eggeplomme, sukker, vaniljesukker og maisstivelse luftig. Hell melken i eggeblandingen mens du visper.
Hell tilbake i kasserollen, og kok opp under konstant visping. Ta av platen når kremen har tyknet, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Sil vaniljekremen gjennom en finmasket sil. Dekk over skålen med plast og la stå i kjøleskapet.
Lag deretter muffinsene. Smelt smøret og tilsett melk. Visp egg, sukker og vaniljesukker luftig. Tilsett melkeblandingen.
Bland hvetemel og bakepulver og vend inn i røren. Hell opp i papirformer på langpanne eller i muffinsplate. Legg en teskje med bringebærsyltetøy i hver muffins.
Stek midt i ovnen på 225 °C under- og overvarme i ca. 10–12 minutter. Avkjøl på rist.
Lag et hull i hver muffins og fyll det med vaniljekrem. Visp kremfløten og fyll den i en sprøytepose med valgfri tupp. Sprøyt krem på hver muffins.
Smelt hvit sjokolade og sett til side. Strø melis på bakebordet og kjevl marsipanen tynt ut. Trykk deretter ut 60 sirkler, 5x5 cm, med en rund kakeform. Brett hver sirkel inn mot midten 2 ganger.
Plasser 4 brettede sirkler med spissen mot hverandre og drypp litt sjokolade midt på, slik at de fester seg sammen. Fest så den siste brettede sirkelen på midten. La sjokoladen stivne før du legger blomsten midt på kremen. Sikt over melis.
Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Svarthyllen er fantastisk!
Endelig blomstrer den fantastiske hyllen! Hylleblomstene kan du høste i juni-juli, og i august modnes hyllebærene. Du kan lage mye godt av både hylleblomster og hyllebær – og oppskriftene er enkle. Her har vi samlet alle de gode oppskriftene våre med hyll!

Herlige jordbærtider
Sommeren – tid for vidunderlige jordbær! Nå er det på tide å ta vare på alle jordbærene! De er naturligvis gode å spise som de er, men la deg gjerne inspirere av oppskriftene våre med jordbær. Hvis du ikke rekker å lage noe nå i sesongen, kan bærene enkelt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade
Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade.

Lag din egen is
Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Sommerdrinker
By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer. Hvorfor ikke prøve Boblesangria eller Rabarbra Margarita?