Rabarbra- og jordbærostekake

Kremet ostekake er en perfekt dessert for store fester eller middager. Den er også utmerket å forberede dagen før. Ta frem og pynt med favorittbærene dine.

10 kakestykker

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
250 g digestivekjeks
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smør, smeltet

Fyll
500 g kremost 
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
2 ss sitronsaft 
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl kremfløte 

Rabarbra- og jordbærkompott
200 g rabarbra
200 g jordbær  
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker  

Pynt
Friske jordbær 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Knus Digestive-kjeksene. Bland med smør og demerarasukker og trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding. Tilsett krem og visp luftig. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.

Gjør klar kompotten. La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter. Fjern fra platen og bland til en jevn masse. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten. Pynt med friske jordbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?