Rabarbra- og jordbærostekake

Kremet ostekake er en perfekt dessert for store fester eller middager. Den er også utmerket å forberede dagen før. Ta frem og pynt med favorittbærene dine.

10 kakestykker

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
250 g digestivekjeks
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smør, smeltet

Fyll
500 g kremost 
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
2 ss sitronsaft 
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl kremfløte 

Rabarbra- og jordbærkompott
200 g rabarbra
200 g jordbær  
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker  

Pynt
Friske jordbær 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Knus Digestive-kjeksene. Bland med smør og demerarasukker og trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding. Tilsett krem og visp luftig. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.

Gjør klar kompotten. La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter. Fjern fra platen og bland til en jevn masse. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten. Pynt med friske jordbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Kremet sitronpai

Baking med sitron og appelsin

Appelsin og sitron er smaker som hører vinteren til, og som fungerer veldig godt til baking. Sitrus er oppfriskende og syrlig, men passer også flott i kombinasjon med andre smaker som sjokolade og karamell.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.

Scones med ost og skinke

Vinterutflukter

Her har vi samlet gode oppskrifter som passer perfekt til vinterturen, og som enkelt kan fylles på termosen og ha i ryggsekken.