Rabarbra- og jordbærostekake

Kremet ostekake er en perfekt dessert for store fester eller middager. Den er også utmerket å forberede dagen før. Ta frem og pynt med favorittbærene dine.

10 kakestykker

PT55M

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (6 stk)

Vurder oppskrift

Ingredienser

Bunn
250 g digestivekjeks
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smør, smeltet

Fyll
500 g kremost 
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
2 ss sitronsaft 
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl kremfløte 

Rabarbra- og jordbærkompott
200 g rabarbra
200 g jordbær  
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker  

Pynt
Friske jordbær 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Knus Digestive-kjeksene. Bland med smør og demerarasukker og trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding. Tilsett krem og visp luftig. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.

Gjør klar kompotten. La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter. Fjern fra platen og bland til en jevn masse. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten. Pynt med friske jordbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Rabarbra- og bringebærsyltetøy

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene. Med vårt syltesukker er det superenkelt å lykkes med godt og hjemmelaget syltetøy og marmelade. 

3-døgnsagurk

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren. Perfekt til sene grillkvelder. Følg oppskriften, så har du snart kjøleskapet fullt av hjemmesyltede sommergrønnsaker.

Sommersaft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og nedenfor kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre. Saften kan du servere med det samme, eller ta vare på den til mørkere årstider. 

Blåbærsyltetøj

Blåbær – skogens beste bær

Blåbær er nok skogens beste bær. Blåbærsesongen pleier å starte i juli og kan strekke seg et stykke utover høsten. Ta vare på skogsblåbærene, og bruk dem i pai, syltetøy og krem.

Plommegalette med mandelflak

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader. Hvorfor ikke lage en nydelig plommemarmelade eller plommechutney til å servere til osten? Eller prøv den deilige plommepaien.

Bjørnebærcobbler i porsjonsformer

Bjørnebærluksus

Unn deg litt luksus med bjørnebær i sommer! Bjørnebær passer veldig godt i bakverk, smoothies, syltetøy og saft. Det er dessuten supert å bruke som dekorasjon og pynt. Bjørnebærene modner på sensommeren og tidlig høst.