Rabarbra- og jordbærostekake

Kremet ostekake er en perfekt dessert for store fester eller middager. Den er også utmerket å forberede dagen før. Ta frem og pynt med favorittbærene dine.

10 kakestykker

ca. 1 time + 4 timer i kjøleskap

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Bunn
250 g digestivekjeks
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
125 g smør, smeltet

Fyll
500 g kremost 
Skallet fra 1 sitron, gjerne usprøytet
2 ss sitronsaft 
1 1/2 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 1/2 dl kremfløte 

Rabarbra- og jordbærkompott
200 g rabarbra
200 g jordbær  
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker  

Pynt
Friske jordbær 

Instruktioner

Sett ovnen på 175 °C, over- og undervarme.

Knus Digestive-kjeksene. Bland med smør og demerarasukker og trykk inn i en form, ca. 20 cm i diameter med avtagbar bunn. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøl.

Visp sammen alle ingrediensene utenom kremfløten til fyllet, til en jevn blanding. Tilsett krem og visp luftig. Legg på digestivebunnen og sett i kjøleskap.

Gjør klar kompotten. La rabarbrabitene og jordbærene småkoke til de er myke. Tilsett syltesukker og kok i ca. 4 minutter. Fjern fra platen og bland til en jevn masse. Hell kompotten over ostekaken og sett i kjøleskap i minst 4 timer, gjerne over natten. Pynt med friske jordbær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Syltetøy og marmelade

Lekre oppskrifter på syltetøy og marmelade

Ta vare på sommerens frukter og bær, og ta en kikk på de lekre oppskriftene våre på syltetøy og marmelader. Perfekt å ha på frokostskiven, i yoghurten eller til pannekakene.

Is med syltetøykake

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Rabarbra- og jordbærostekake

Bak med sommerens bær

Bak med sommerens bær, og by på noe hjemmelaget til festen. En pai eller kake med friske, syrlige bær er perfekt for ettermiddagskosen. Ta vare på sommerens bær, og gled deg over at det er ferie!

Rababrabobler

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Pannacotta

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra godt å by på en syrlig-søt og frisk sommerdessert som avslutning på grillkvelden eller sommerfesten. Her finner du tips til deilige sommerdesserter, både enkle alternativer og for deg som vil prøve noe litt mer avansert.

Saft

Lag saft i sommer

Husk å safte i sommer, og ha et lager av dine favorittbær og -frukter på flaske! Å lage saft er mye enklere enn du tror, og her kan du finne inspirasjon i de gode oppskriftene våre.