Rabarbra- og jordbærsaft

ca. 3 l

Karakter (19 st)

Ingredienser

2 kg rabarbra i biter
3 l jordbær
1 1/2 l vann
7 dl Dansukker Strøsukker pr. liter silt saft
3 krm natriumbensoat

Instruktioner

Rens og skyll jordbær og rabarbra.

Legg det i en rustfri gryte og hell vannet over. Kok opp og la det koke under lokk i 20 minutter.

Hell over i et sileklede og la det henge til avrenning i 30 minutter.

Mål saften og hell den tilbake i gryten. Tilsett 7 dl sukker pr. liter saft og kok under omrøring i 15 minutter.

Ta gryten bort fra varmen. Skum godt. Løs opp natriumbensoatet i litt av saften og rør det inn.

Hell over på varme, godt rengjorte flasker. Oppbevares kaldt.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Bakst med eple og pære

Lag herlig bakst med epler og pærer du høster fra hagen eller plukker i butikken.

Syltede sommergrønnsaker

Legg en liten bit av sommeren på glass. Med syltede sommergrønnsaker forlenger du smaken av sommeren.

Plommeplukking

Plommer er blant de vanligste hagefruktene våre, og de er gode i desserter og marmelader.

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke.

Deilige epler

Vi har både fristende bakeoppskrifter med friske epler og forslag til hvordan du kan bevare gleden over eplene litt lenger, f.eks. ved å lage saft og eplesyltetøy.

Godsaker med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet godteri og bakverk der muscovadorørsukkerets lekre aromaer får selskap av alt fra mandler og nøtter til mørk sjokolade og kardemomme.