Tertedeig
Fyll og topping
Sett ovnen på 200 °C.
Bland mel, sukker og salt i en bolle. Bruk en ostehøvel til å skjære smøret i tynne skiver ned i bollen. Bland alle ingredienser med en skje, slik at alt blir blandet, men det fremdeles er i små biter med smør. Tilsett det kalde vannet i flere omganger, og bland alt sammen til en deig uten å elte.
Form deigen til en rund kule, og dekk den til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten.
Kutt rabarbraen i like store stykker, og legg dem i en skål med sukker, sitron og potetmel. Bland, og la dem stå og trekke i ca. 15 minutter.
Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 20 min. før du skal bake den. Dryss mel på bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 3–5 mm tykk. Husk å snu deigen underveis, slik at den ikke kleber seg fast til bordet.
Ha deigen over på et stykke bakepapir, og legg på rabarbraen i et fint mønster. La det være plass til å folde opp kantene. Pensle kantene med egg, og dryss på mandelflak. Dryss litt mer sukker over terten, og stek den midt i ovnen i 35–40 min.
Ta ut terten, og la den kjøle seg litt av før du skjærer den løs. Serveres med vaniljeis.
Oppskrift i samarbeid med Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm