Rabarbra- og mandelgalette

6-8 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Tertedeig
3 dl hvetemel
1 ss Dansukker Lys Sirup
1 knivsodd salt
150 g kaldt smør
3–5 ss kaldt vann

Fyll og topping
200 g rabarbra
Skall og saft fra 1 liten sitron
3 ss Dansukker Sukker
1 ss potetmel
1 egg
3–4 ss mandelflak

Instruktioner

Sett ovnen på 200 °C.

Bland mel, sukker og salt i en bolle. Bruk en ostehøvel til å skjære smøret i tynne skiver ned i bollen. Bland alle ingredienser med en skje, slik at alt blir blandet, men det fremdeles er i små biter med smør. Tilsett det kalde vannet i flere omganger, og bland alt sammen til en deig uten å elte.

Form deigen til en rund kule, og dekk den til med plastfolie. La deigen hvile i kjøleskapet i minst en time, gjerne over natten.

Kutt rabarbraen i like store stykker, og legg dem i en skål med sukker, sitron og potetmel. Bland, og la dem stå og trekke i ca. 15 minutter.

Ta deigen ut av kjøleskapet ca. 20 min. før du skal bake den. Dryss mel på bordet, og kjevle ut deigen til den er ca. 3–5 mm tykk. Husk å snu deigen underveis, slik at den ikke kleber seg fast til bordet.

Ha deigen over på et stykke bakepapir, og legg på rabarbraen i et fint mønster. La det være plass til å folde opp kantene. Pensle kantene med egg, og dryss på mandelflak. Dryss litt mer sukker over terten, og stek den midt i ovnen i 35–40 min.

Ta ut terten, og la den kjøle seg litt av før du skjærer den løs. Serveres med vaniljeis.

Oppskrift i samarbeid med Malin Fränberg / Matbyrån Sthlm

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Lag din egen is

Lag din egen is i sommer! Hvorfor kjøpe is når du kan lage den helt selv! Her har vi samlet de beste isoppskriftene våre, men eksperimenter gjerne og finn dine egne favoritter!

Kaffekos i vårsolen

Inviter til kaffekos i solen! Her har vi samlet de beste oppskriftene våre på bakverk og drikke for en deilig ettermiddag ute på balkongen, i parken eller i hagen.

Tid for rabarbra

Nå skyter rabarbraen i været, og det er på tide å høste de første spede stilkene. Rabarbrapai er en klassiker, men alternativene er mange og lekre.

Sommerdrinker

By noen du bryr deg om på en oppfriskende drink med smak av sommer. Her finner du leskende sommerdrinker for enhver smak, også alkoholfrie alternativer.

Gode grillsauser, marinader og rubs

Sett en ekstra piff på grillkvelden med en god, hjemmelaget saus som tilbehør. Her finner du raske og enkle oppskrifter for enhver anledning.

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt?